Gary Gensler: Αντεπιτίθεται κατά της Coinbase και επιβεβαιώνει την ύπαρξη κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαGary Gensler: Αντεπιτίθεται κατά της Coinbase και επιβεβαιώνει την ύπαρξη κανονισμών για...

Μοιραστείτε το

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, Gary Gensler, απάντησε σε αναφορά της Coinbase η οποία υποχρεώνει την υπηρεσία να παράσχει μια σαφή θέση σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ήδη επαρκείς νόμοι.

Σε μια κεντρική ομιλία στις 15 Μαΐου στο Συνέδριο Χρηματοοικονομικών Αγορών, ο Gensler ρωτήθηκε σχετικά με τη διαφωνία του με την Coinbase, τους κανόνες για τα κρυπτονομίσματα και γιατί «η SEC δεν δημοσιεύει κανόνες για αυτήν την αγορά».

Σε απάντηση, ο Gensler ισχυρίστηκε ότι «οι κανόνες έχουν ήδη δημοσιευτεί»

Ο Gensler υποστήριξε ότι η SEC έχει ήδη εκδώσει τους κανόνες για το τι απαιτείται για τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων, την ύπαρξη ανταλλακτηρίου, χρηματιστή ή συμβούλου και τον τρόπο εγγραφής των τίτλων στην υπηρεσία.

Gary Gensler speeking at the Financial Markets Conference. Source: Youtube

Η τρέχουσα άποψη του προέδρου της SEC είναι ότι τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – εκτός από το Bitcoin – εμπίπτουν στον ορισμό των τίτλων μιας επενδυτικής σύμβασης.

«Αν το κοινό επενδύει χρήματα και αναμένει κέρδος με βάση τις προσπάθειες άλλων, σε μια κοινή επιχείρηση, αυτό είναι τίτλος», είπε.

Η Coinbase – και πολλές άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ – έχουν μιλήσει επανειλημμένα ενάντια σε μια προφανή έλλειψη σαφούς ρύθμισης για τα κρυπτονομίσματα και τη λεγόμενη προσέγγιση «ρύθμισης μέσω επιβολής» της SEC για τα κρυπτονομίσματα, μαζί με τον εχθρικό της χαρακτήρα όταν ασχολείται με εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία έφτασε στο σημείο να καταθέσει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να υποχρεώσει την SEC να αποκαλύψει δημόσια τη θέση της σχετικά με μια αναφορά από τον Ιούλιο του 2022, που ζητούσε σαφείς κανόνες για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Σημειωτέον, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ είχε επίσης αντιδράσει σε αυτήν την έκκληση από την Coinbase, καθώς επέκρινε έντονα την επίβλεψη της SEC.

«Η SEC έχει θολώσει σκόπιμα τα νερά διεκδικώντας σαρωτική εξουσία στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ εφαρμόζει μια τυχαία, βασισμένη στην επιβολή προσέγγιση», ανέφερε.

Στις 8 Μαΐου, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Coinbase, Paul Grewal, έστειλε επίσης επιστολή στην SEC, ζητώντας αναθεωρήσεις στις προτεινόμενες ενημερώσεις του οργανισμού στον κανόνα θεματοφυλακής των εγγεγραμμένων συμβούλων επενδύσεων.

Ουσιαστικά, η Coinbase υποστήριξε ότι οι προτάσεις στοχεύουν άδικα τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, παρέχουν έλλειψη διαφοροποιημένων κανόνων για διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και κάνουν ακατάλληλες υποθέσεις σχετικά με τις πρακτικές που βασίζονται σε τίτλους.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...