Γιατί έπεσε η τιμή του Bitcoin; Οι αναλυτές επισημαίνουν 5 πιθανούς λόγους

ΑρχικήΝέαΓιατί έπεσε η τιμή του Bitcoin; Οι αναλυτές επισημαίνουν 5 πιθανούς λόγους

Μοιραστείτε το

Η τιμή του Bitcoin έπεσε περίπου 8% σε διάστημα 10 λεπτών, αφήνοντας τους επενδυτές να προσπαθούν να κατανοήσουν την πτώση.

Το SpaceX του Elon Musk φέρεται να πουλά το Bitcoin, η χρεοκοπία μίας κινέζικης εταιρείας ακινήτων και οι φόβοι για αυξήσεις επιτοκίων είναι μεταξύ των θεωριών που εγείρονται για την τρομερή πτώση της τιμής του Bitcoin.

Στις 18 Αυγούστου γύρω στις 9:35 μ.μ. UTC, η τιμή του Bitcoin έπεσε ξαφνικά πάνω από 8% σε διάστημα 10 λεπτών, παίρνοντας μαζί της την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, αφήνοντας πολλούς στην κοινότητα με απορία.

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει συναίνεση ως προς το γιατί οι αγορές έπεσαν ξαφνικά, αρκετοί αναλυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχουν μοιραστεί τις αρχικές τους θεωρίες με την Cointelegraph.

Η SpaceX πουλά το Bitcoin, φόβοι για τα επιτόκια

Ο αναλυτής της αγοράς του EToro, Josh Gilbert, εντόπισε την πτώση σε μια αναφορά ότι η SpaceX μπορεί να έχει πουλήσει μέρος ή το σύνολο των 373 εκατομμυρίων δολαρίων της σε Bitcoin, η οποία προήλθε από άρθρο της 17ης Αυγούστου από τη Wall Street Journal.

Ο Gilbert είπε ότι μια άλλη θεωρία θα μπορούσε να είναι η ταχεία αλλαγή του κλίματος, λόγω των προσδοκιών των ευρύτερων αγορών για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Αν λάβουμε υπόψη ορισμένες από τις αδυναμίες που έχουμε δει στις παγκόσμιες αγορές – ιδιαίτερα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου – τις τελευταίες εβδομάδες με την προσδοκία ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ήταν μια πιθανή αιτία », εξήγησε ο Gilbert.

«Το bitcoin αγωνίστηκε σε ένα σκέλος υψηλότερο τον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύοντας σε ένα στενό εύρος μεταξύ 29.000 και 30.000 δολαρίων με ελάχιστα «καλά νέα» για να ωθήσει το περιουσιακό στοιχείο υψηλότερα, το οποίο απλώς εξόντωσε αυτό το sell-off», πρόσθεσε.


Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Η Tina Teng, αναλυτής αγοράς από την CMC Markets, μοιράστηκε μια διαφορετική άποψη, εξετάζοντας την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ως τη βασική αιτία πίσω από το sell-off. Η Teng εξήγησε ότι η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων συνήθως δείχνει μείωση της ρευστότητας για την ευρύτερη αγορά.

«Αυτός θα μπορούσε να είναι ο κύριος λόγος που τα κρυπτονομίσματα βυθίστηκαν», είπε.

Επιπλέον, η Teng είπε ότι ενώ η κρίση του Evergrande θα μπορούσε να έχει μια έμμεση αιτία στην τιμή του Bitcoin, δεν πίστευε ότι ήταν μεταξύ των βασικών αιτιών της πτώσης. «Αυτό έχει περισσότερο αντίκτυπο στο συναίσθημα προς την κινεζική οικονομία και τους επενδυτές», εξήγησε.

Το κινεζικό γουάν εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για το Bitcoin

Ωστόσο, ενώ η Teng αγνόησε την κρίση του Evergrande ως κύριο λόγο για την αλλαγή των τιμών του Bitcoin, ο επικεφαλής της έρευνας της Matrixport, Markus Thielen, ισχυρίστηκε ότι ο κίνδυνος υποτίμησης του κινεζικού γουάν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο sell-off.

«Ο μεγαλύτερος μακροοικονομικός κίνδυνος είναι μια πιθανή υποτίμηση του κινεζικού γουάν, το οποίο διαπραγματεύεται στο πιο αδύναμο επίπεδο από το 2007».

«Τον Αύγουστο του 2015, όταν η Κίνα υποτίμησε το γιουάν για τελευταία φορά, οι τιμές του Bitcoin μειώθηκαν κατά -23% τις δύο εβδομάδες μετά την υποτίμηση. Πριν ξεκινήσει ένα πιο ουσιαστικό ράλι, το Bitcoin τελείωσε το έτος +59% από το επίπεδο της υποτίμησης», εξήγησε ο Thielen.

Η “φάλαινα” πουλάει πολύ

Ενώ υπήρξαν πολλά άλλα ειδησεογραφικά γεγονότα που θα μπορούσαν να φέρουν την ευθύνη, ο αναλυτής TheFlowHorse είπε στην Cointelegraph ότι η ξαφνική πτώση θα μπορούσε να προκληθεί από έναν μεγάλο παράγοντα που έκανε μεγάλες πωλήσεις, κάτι που στη συνέχεια οδήγησε σε περαιτέρω πίεση στα παράγωγα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα ανάλυσης Coinglass, περισσότερα από 427 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις αγοράς Bitcoin ρευστοποιήθηκαν τις τέσσερις ώρες έως τη στιγμή της δημοσίευσης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, υπήρξαν περισσότερα από 822 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις για εμπόρους με ανοιχτές θέσεις αγοράς.

More than $427 million worth of Bitcoin long positions have been liquidated in the last 24 hours. Source: Coinglass

Το Bitcoin είχε ανακάμψει ελαφρώς μετά το κραχ, κερδίζοντας 1,2% σε δύο ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του TradingView. Τη στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin άλλαζε χέρια για 26.619 $.

Η τιμή του φαίνεται να έχει ενισχυθεί από την είδηση ​​ότι η SEC μπορεί να επιδιώξει να εγκρίνει ένα προϊόν Ethereum Futures ETF τον Οκτώβριο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...