Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

ΑρχικήΝέαΓιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Μοιραστείτε το

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) συνέχισε να υποβάλλει αγωγές κατά εταιρειών κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, η SEC έχει εγείρει αξιώσεις κατά της Kraken ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, δηλώνοντας ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους λειτουργώντας ως «μεσίτης, αντιπρόσωπος, ανταλλακτήριο και πρακτορείο εκκαθάρισης» χωρίς να εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Τι ισχυρίζεται η SEC

Όπως συμβαίνει, η αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι:

«Από το 2013, η Kraken λειτουργεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών μέσω της οποίας οι πελάτες της μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, πολλά από τα οποία αποτελούν τη βάση των επενδυτικών συμβολαίων που καλύπτονται από τους νόμους περί τίτλων των ΗΠΑ».

Με αυτόν τον τρόπο, η SEC ισχυρίζεται ότι «η Kraken έχει δημιουργήσει κίνδυνο για τους επενδυτές και έχει λάβει δισεκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες και έσοδα από συναλλαγές από επενδυτές χωρίς να τηρεί ή ακόμη και να αναγνωρίζει τις απαιτήσεις των νόμων περί τίτλων των ΗΠΑ (…) που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των επενδυτών».

Επιπλέον, η υπηρεσία κατηγόρησε το ανταλλακτήριο ότι συνδύαζε «ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων» και «περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια» σε μετρητά πελατών με τα δικά της, «δημιουργώντας αυτό που είχε εντοπίσει ο ανεξάρτητος ελεγκτής στο σχέδιο ελέγχου του ως, «σημαντικό κίνδυνο απώλειας» για τους πελάτες της».

Η απάντηση του Kraken

Από την άλλη πλευρά, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων δεν έχει μείνει σιωπηλό στους ισχυρισμούς που δεσμεύονται να «υπερασπιστούν σθεναρά τη θέση μας στο δικαστήριο», καθώς η καταγγελία της SEC «δεν ισχυρίζεται καμία απάτη, καμία χειραγώγηση της αγοράς, καμία απώλεια πελατών λόγω scam ή διακυβευμένης ασφάλειας.

Όπως εξήγησε η ομάδα του Kraken:

«Αντίθετα, η καταγγελία προβάλλει ένα τεχνικό επιχείρημα ότι η επιχείρηση του Kraken απαιτεί ειδικές άδειες κινητών αξιών για να λειτουργήσει επειδή τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουμε είναι πραγματικά «επενδυτικά συμβόλαια».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...

Μείωση των αποθεμάτων Bitcoin σε ανταλλακτήρια μετά το 2020. Γιατί είναι σημαντικό;

Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στα αποθέματα...