Γιατί η SEC θέλει να τερματίσει τις υπηρεσίες της Coinbase και της Binance και να αφήσει τη Wall Street να αναλάβει τα Crypto

ΑρχικήΝέαΓιατί η SEC θέλει να τερματίσει τις υπηρεσίες της Coinbase και της...

Μοιραστείτε το

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Αυτή τη φορά οφείλεται στις αγωγές της SEC κατά των κορυφαίων ανταλλακτηρίων Coinbase και Binance και του αυξανόμενου ελέγχου. Αυτό έχει οδηγήσει σε ερωτήματα, συζητήσεις και θεωρίες σχετικά με τα κίνητρα της SEC.

Μια τέτοια θεωρία υποδηλώνει ότι η SEC προσπαθεί να υπονομεύσει τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και ο στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για τη Wall Street να διεκδικήσει κυριαρχία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι γίγαντες της Wall Street εισέρχονται στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Στην τρέχουσα ψηφιακή εποχή, μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως οι Standard Chartered, Nomura και Charles Schwab, δημιουργούν πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον Gautam Chhugani, Senior Analyst στο Bernstein, το μέλλον είναι πιθανό να γίνει μάρτυρας μιας στροφής υπέρ των αξιόπιστων εμπορικών σημάτων μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων.

Ο Chhugani υπογραμμίζει ότι οι εδραιωμένοι, αξιόπιστοι θεσμικοί επενδυτές έχουν σαφή προτίμηση στη συνεργασία με αντισυμβαλλόμενους που έχουν μακροχρόνια παρουσία στον κλάδο και τηρούν τις παραδοσιακές ρυθμιστικές πρακτικές.

Η ώθηση από τη Wall Street έρχεται εν μέσω μιας ταραχώδους περιόδου για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πλατφόρμες δανεισμού, συμπεριλαμβανομένων των FTX, Celsius και Voyager, κατέρρευσαν πέρυσι, υπογραμμίζοντας τους εγγενείς κινδύνους αυτών των μη ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ελπίζουν ότι η φήμη της επωνυμίας τους και η τεχνογνωσία του κλάδου, θα προσελκύσουν τους διαχειριστές κεφαλαίων στις νέες τους πλατφόρμες.

Ρυθμιστική καταιγίδα χτυπά μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Οι πρόσφατες ενέργειες που έλαβε η SEC κατά των μεγάλων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase εγείρουν ανησυχίες στον χώρο. Η SEC κατηγόρησε την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, και τον ιδρυτή της, Changpeng Zhao, για πολλαπλές ρυθμιστικές παραβιάσεις.

«Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι Changpeng Zhao και Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και φοροδιαφυγής», δήλωσε ο Gary Gensler, πρόεδρος της SEC.

SEC Chair Gensler: We don’t need more digital currency

Από την άλλη πλευρά, η SEC μήνυσε την Coinbase, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ενεργούσε ως μη εγγεγραμμένος μεσίτης και ανταλλακτήριο. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, οι υπηρεσίες της Coinbase παραβιάζουν τη νομοθεσία περί τίτλων.

Οι αγωγές της SEC κατά της Binance και της Coinbase έχουν προκαλέσει πολλαπλές συζητήσεις. Πράγματι, ορισμένοι αναρωτιούνται εάν η ρυθμιστική αρχή σκοπεύει να θέσει εκτός λειτουργίας τα ανταλλακτήρια για να ανοίξει ο δρόμος για να αναλάβει η Wall Street.

Παιχνίδι εξουσίας στην βιομηχανία κρυπτονομισμάτων

Η είσοδος παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην αγορά κρπτονομισμάτων θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αξιοποιούν την τεχνογνωσία τους στον κλάδο για να δημιουργήσουν εταιρείες που παρέχουν μια ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Χτίζουν την υποδομή τους σε πιο παραδοσιακές γραμμές, αποστασιοποιώντας τον εαυτό τους από την συχνά επηρεασμένη από σκάνδαλα βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Ο χρηματιστής Charles Schwab και οι market makers Citadel Securities και Virtu Financial, αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας που υποστηρίζει την EDX Markets. Ταυτόχρονα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Standard Chartered με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει το ανταλλακτήριο Zodia Markets και τον πάροχο υπηρεσιών θεματοφυλακής Zodia Custody.

«Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ανταλλακτήριο στο οποίο αισθάνονταν άνετα να διαπραγματεύονται», δήλωσε ο Jamil Nazarali, Διευθύνων Σύμβουλος της EDX Markets.

Αυτή η στρατηγική αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει την κυριαρχία των ανταλλακτηρίων της Binance ή της Coinbase. Εάν οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζονται από τη Wall Street επιτύχουν να προσελκύσουν θεσμικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, μια νέα εποχή διαφάνειας, ρύθμισης και σταθερότητας θα μπορούσε να ανατείλει στη βιομηχανία.

Το μέλλον της αγοράς κρυπτονομισμάτων με τη Wall Street

Οι αγωγές της SEC κατά της Binance και της Coinbase στον χώρο των κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να υποδηλώνουν μια στροφή στη βιομηχανία.

Με αυτές τις ενέργειες, η SEC φαίνεται να στοχεύει να ρυθμίσει πιο αυστηρά τη βιομηχανία. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν σημαντικότερο ρόλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η υποδομή που αναπτύσσεται από μεγάλα ιδρύματα στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική της δομή. Τα στελέχη της Wall Street επιδιώκουν ενεργά τον διαχωρισμό των επιχειρηματικών μονάδων, με σκοπό τον μετριασμό των κινδύνων και την ελαχιστοποίηση πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Αυτή η στρατηγική κίνηση αντανακλά μια ξεχωριστή προσέγγιση που υιοθετούν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς εισέρχονται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Crypto Traders’ Biggest Concerns. Source: Statista

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να εισχωρήσουν με επιτυχία στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Πόσο μάλλον να αποτελεί πραγματική απειλή για την κυριαρχία των μεγάλων ανταλλακτηρίων όπως την Binance και Coinbase.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...