Η άνοδος και η πτώση της ”Κρυπτο-Τράπεζας” Silvergate

ΑρχικήΝέαΗ άνοδος και η πτώση της ''Κρυπτο-Τράπεζας'' Silvergate

Μοιραστείτε το

Η Silvergate Bank έχασε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από πελάτες κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες του 2022 λόγω των εξελίξεων στον κλάδο, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι ρυθμιστικές αρχές των Τραπεζών.


Η ξαφνική απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των καταθέσεων της ”κρυπτοτράπεζας” ήταν μόνο μία από τις πολλές ανησυχίες για τον δανειστή που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία αντιμετώπισε πολλές πιέσεις από τα αμερικανικά τραπεζικά εποπτικά όργανα που επέμεναν ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να επικεντρώνονται στα κρυπτονομίσματα.
Εκτός από τα πιο πάνω, τα πλεονεκτήματα που πρόσφερε η Silvergate, άρχισαν να χάνουν την ισχύ τους σύμφωνα με μια ανάλυση του CoinDesk των οικονομικών εκθέσεων της τράπεζας τα τελευταία χρόνια.

(Kevin Ross/CoinDesk)

Πολλά από τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν από το Silvergate όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτουν ότι η κορύφωση έγινε το 2021, λίγο πριν την αναταραχή στο τομέα των κρυπτονομισμάτων το 2022. Για παράδειγμα, ο όγκος στο δίκτυο ανταλλαγής Silvergate, έφτασε σε υψηλό επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του 2021, με μεταφορές 406 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες μειώθηκαν στα 230 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Επίσης, το συνολικό μέγεθος του ενεργητικού της τράπεζας έφτασε επίσης σε υψηλό σημείο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και το υψηλό σημείο του ενεργητικού της περιγράφει μια πολύ μικρή τράπεζα – την κλίμακα μιας κοινοτικής τράπεζας μεσαίου εύρους – παρά τη μεγάλη φήμη της ως βασικό μέρος της τραπεζικής παρουσίας της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ. Μια σχεδόν ίδια σε μέγεθος είναι η Farmers and Merchants Bank of Long Beach σύμφωνα με τα κρατικά τραπεζικά στοιχεία.

(Kevin Ross/CoinDesk)

Ωστόσο, μια βασική διαφορά μεταξύ της Silvergate και της πιο παραδοσιακής τράπεζας του Long Beach είναι το βασικό μέτρο του κεφαλαίου τους. Η Silvergate υποχώρησε γρήγορα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 σε έναν λεγόμενο δείκτη μόχλευσης που αποκάλυψε ότι διατηρούσε μόλις το 5,4% του κεφαλαίου έναντι του συνολικού ενεργητικού της. Το ίδιο τρίμηνο η παραδοσιακή τράπεζα, ανέφερε δείκτη 10,9%.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Τραπεζών των ΗΠΑ, το 5% είναι ”το χείλος του γκρεμού” και απαιτείται η έκτακτη επέμβαση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος της Silvergate δήλωσε «Η Silvergate δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι άλλο πέρα ​​από αυτά που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί».
Ενα από τα βασικότερα θέματα που εντοπίστηκαν στα δημόσια δημοσιευμένα δεδομένα της Silvergate ήταν το πρόβλημα των καταθέσεων της. Η Silvergate προσδιόρισε τον αριθμό των πελατών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τους οποίους είχε συνεργασία κάθε τρίμηνο και αυτός ο αριθμός αυξανόταν σταθερά σε 1.620 το τελευταίο τρίμηνο- Οι περισσότεροι από αυτούς προσδιορίστηκαν ως θεσμικοί επενδυτές. Ωστόσο, οι καταθέσεις αυτών των πελατών μειώθηκαν από σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο πέρυσι σε λιγότερο από 4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

(Kevin Ross/CoinDesk)

Το ποσό έχει σαφώς μειωθεί πολύ περισσότερο από αυτό τώρα, καθώς αρκετά μεγάλα ονόματα της πελατειακής του βάσης διακόπτουν τη συνεργασία τους. Οι Coinbase, Paxos, Circle Internet Financial και Galaxy Digital ήταν μεταξύ εκείνων που έκαναν δημόσια σχόλια και αποστασιοποιήθηκαν από την τράπεζα που βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη θέση.
Ένα παραδοσιακό, ελεγχόμενο ίδρυμα καταθέσεων δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς καταθετική βάση και τα ταμεία της Silvergate άδειασαν γρήγορα καθώς μεγάλοι πελάτες αντιμετώπιζαν και αυτοι τις δικές τους απώλεις, χρεοκοπίες και νομικές διαφορές.
Ωστόσο, για τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης, οι επιλογές για τραπεζικές συναλλαγές στις ΗΠΑ περιορίζονται καθώς η Federal Reserve και άλλοι τραπεζικοί οργανισμοί προειδοποιούν ότι δεν θέλουν οι δανειστές που επιβλέπουν να εκτίθενται υπερβολικά στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Λίγες μόνο τράπεζες είχαν δηλώσει ανοιχτά τη θέση τους για τα κρυπτονομίσματα όπως η Silvergate, και τελικά οι ενέργειες και οι αγώνες της δεν προσφέρουν ένα λαμπρό μονοπάτι για άλλα ιδρύματα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...