Η Αριζόνα επιδιώκει την αφορολόγητη κρυπτογράφηση

ΑρχικήΝέαΗ Αριζόνα επιδιώκει την αφορολόγητη κρυπτογράφηση

Μοιραστείτε το

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο εγκριθεί, οι ψηφοφόροι της Αριζόνα θα αποφασίσουν εάν τα ψηφιακά νομίσματα θα απαλλάσσονται από φόρους, ως μέρος ενός μέτρου της ψηφοφορίας του Νοεμβρίου το 2024.

Οι νομοθέτες στη Γερουσία της Πολιτείας της Αριζόνα εξετάζουν ένα νομοσχέδιο με στόχο να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι εάν το εικονικό νόμισμα θα πρέπει να απαλλάσσεται από φορολογία ιδιοκτησίας.

Στη νομοθεσία που εισήχθη στην πρώτη σύνοδο της Γερουσίας της Πολιτείας της Αριζόνα το 2023, οι γερουσιαστές Wendy Rogers, Sonny Borrelli και Justine Wadsack πρότειναν να αποφασίσουν οι κάτοικοι της Αριζόνα να τροποποιήσουν το σύνταγμα της πολιτείας όσον αφορά τους φόρους ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που το μέτρο περάσει από το νομοθετικό σώμα, οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να επιλέξουν τον Νοέμβριο του 2024 απαλλαγή της φορολογίας στα εικονικά νομίσματα.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Αριζόνα, όλες οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές, επαρχιακές και δημοτικές περιουσίες απαλλάσσονται από φόρους, όπως και τα δημόσια χρέη, πολλά είδη οικιακής χρήσης και ορισμένα «αποθέματα πρώτων ή τελικών υλών, μη συναρμολογημένων εξαρτημάτων, επεξεργασιών ή τελικών προϊόντων». Στοιχεία από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αριζόνας, δείχνουν ότι υπήρχαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου 2022, με την πολιτεία να κλίνει ελαφρώς προς τους Ρεπουμπλικάνους.

Το νομοσχέδιο, SCR 1007, πέρασε από δύο αναγνώσεις ως μέρος του ημερολογίου της πολιτειακής Γερουσίας, στις 19 Ιανουαρίου και στις 23 Ιανουαρίου. Οι νομοθέτες σε προηγούμενες συνεδριάσεις προσπάθησαν να προχωρήσουν στη νομοθεσία που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση και τους φόρους, όπως ένα νομοσχέδιο του 2018 που επιτρέπει οι κάτοικοι να υποβάλλουν φορολογικές πληρωμές σε κρυπτογράφηση, προτού ο τότε κυβερνήτης Νταγκ Ντούσι ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο. Ο Rogers εισήγαγε επίσης ένα νομοσχέδιο παρόμοιο με το SCR 1007 στη δεύτερη συνεδρίαση της Γερουσίας του 2022.

Ωστόσο, η προτεινόμενη νομοθεσία θα αντιμετωπίσει διαφορετικό πολιτικό κλίμα από αυτό του 2018 ή ακόμα και του 2022, με τους Rogers, Borrelli και Wadsack -όλοι Ρεπουμπλικάνοι- να έχουν είτε αρνηθεί, είτε αμφισβητήσει τη δίκαιη και νόμιμη εκλογή ορισμένων πολιτειακών και ομοσπονδιακών νομοθετών. Η Δημοκρατική Κέιτι Χομπς νίκησε οριακά τον Ρεπουμπλικανό Κάρι Λέικ για να γίνει κυβερνήτης της Αριζόνα στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι πωλήσεις ή οι αγορές κρυπτονομισμάτων υπόκεινται σε φόρους υπεραξίας. Νομοθέτες σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν προτείνει διάφορες πολιτικές σχετικά με την κρυπτογράφηση και τους φόρους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις που επιτρέπει στους κατοίκους να πληρώνουν φόρους με κρυπτονομίσματα και στην Αλάσκα, Φλόριντα, Νιού Χάμσαϊρ, Νεβάδα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας, Ουάσιγκτον και Ουαϊόμινγκ αφορολόγητα κέρδη σε πιθανούς επενδυτές.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...