Η Binance ανταλλάσσει BUSD για True και Tether σε Secure Asset Fund

ΑρχικήΝέαΗ Binance ανταλλάσσει BUSD για True και Tether σε Secure Asset Fund

Μοιραστείτε το

Η Binance ανακοίνωσε ότι θα ανταλλάξει το BUSD στο SAFU (Secure Asset Fund for Users), με USDT (Tether) και TUSD (TrueUSD).

Η κίνηση έρχεται καθώς το ανώτατο όριο αγοράς του BUSD συνεχίζει να μειώνεται αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν στον εκδότη του stablecoin να εκδίδει περισσότερα. Επιπλέον η Moody’s προειδοποιεί για εντατικοποίηση του ελέγχου έναντι των σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από fiat, αφού το USD έχασε το δεσμό του με το δολάριο ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Η Binance αντάλλαξε BUSD με USDT και TUSD στο Secure Asset Fund for Users καθώς η Paxos προχωρά με 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγορές BUSD.

To SAFU είναι ένα ταμείο που δημιουργήθηκε από την Binance, για να βοηθήσει στην προστασία των κεφαλαίων των χρηστών του σε περίπτωση παραβίασης της ασφάλειας. Το αμοιβαίο κεφάλαιο SAFU χρηματοδοτείται με την κατανομή του 10% όλων των προμηθειών που συλλέγει η Binance και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφάλεια στους χρήστες της Binance έναντι ζημιών που μπορεί να προκύψουν λόγω παραβιάσεων ασφαλείας, ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο είπε ότι η ανταλλαγή ήταν μια προληπτική κίνηση για την προστασία των κεφαλαίων των χρηστών καθώς η τάση της αγοράς του BUSD συνεχίζει να είναι πτωτική.

Το Binance SAFU διατηρεί τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την αντικατάσταση του BUSD

Το ανταλλακτήριο θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι το ταμείο έχει αρκετά κεφάλαια και θα αυξάνει περιοδικά το ποσό του SAFU χρησιμοποιώντας δικά του χρήματα. Το BUSD είναι ένα stablecoin με την επωνυμία Binance που εκδίδεται από την Paxos.

Σε τρέχουσες τιμές, η διεύθυνση Bitcoin του SAFU περιέχει περίπου 16.000 BTC, αξίας $438.518.660.

SAFU BTC Wallet | Source: Blockchair

Το πορτοφόλι BNB και USDT του αμοιβαίου κεφαλαίου περιέχει περίπου 1.364.102 BNB ή $458.257.191.

SAFU BNB Wallet | Source: BscScan

Η Binance θα συνεχίσει να διατηρεί κεφάλαια χρηστών σε διευθύνσεις που μπορούν να επαληθευτούν δημόσια και θα υποστηρίζει τις συναλλαγές BUSD.

Ο οίκος Moody’s προειδοποιεί για κρίση εμπιστοσύνης στα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από Fiat

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση του σταθερού νομίσματος USDC μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank ενδέχεται να εντείνει τον έλεγχο στα stablecoins στις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, το USDC μειώθηκε σε περίπου 0,92 $ στο ανταλλακτήριο Kraken, μετά από εξαγορές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έθεσαν την SVB υπό διαχείριση.

Μετά το συμβάν της περασμένης εβδομάδας, ο οίκος Moody’s λέει ότι τα stablecoins που βασίζονται σε fiat για να διατηρήσουν την σύνδεση τους στο δολάριο μπορεί να υποφέρουν από την πρόσφατη κρίση εμπιστοσύνης σε τράπεζες μεσαίου μεγέθους όπως η SVB και η Signature.

Ωστόσο, η Moody’s είπε ότι εάν η ρυθμιστική αρχή δεν είχε παρέμβει, η Circle θα χρειαζόταν να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για τις συναλλαγές.

Μετά την αποδέσμευση του USDC, η πρόεδρος της Βουλής των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, εκπρόσωπος Maxine Waters, δήλωσε ότι αυτή και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, εκπρόσωπος Patrick McHenry, δεσμεύτηκαν να επισπεύσουν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου για το stablecoin.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...