Η Binance εγκαταλείπει την Ολλανδική αγορά

ΑρχικήΝέαΗ Binance εγκαταλείπει την Ολλανδική αγορά

Μοιραστείτε το

Η Binance ανακοίνωσε την αναχώρηση της από την Ολλανδία, με τους χρήστες να ζητούν να αποσύρουν τα χρήματα τους το συντομότερο δυνατό.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance τερμάτισε τις υπηρεσίες του στην Ολλανδία, βγαίνοντας από την ολλανδική αγορά μετά από μια αποτυχημένη προσφορά για την απόκτηση άδειας παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).

Ο τερματισμός των υπηρεσιών τίθεται σε ισχύ αμέσως και κανένας νέος πελάτης από την Ολλανδία δεν μπορεί να ανοίξει λογαριασμό στο ανταλλακτήριο. Από τις 17 Ιουλίου και μετά, οι υπάρχοντες Ολλανδοί πελάτες θα μπορούν να αποσύρουν περιουσιακά στοιχεία μόνο από την πλατφόρμα Binance και δεν θα είναι δυνατές άλλες αγορές, συναλλαγές ή καταθέσεις από σήμερα.

Η Binance ισχυρίστηκε ότι διερεύνησε πολλούς εναλλακτικούς δρόμους για να εξυπηρετήσει τους Ολλανδούς κατοίκους σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στέλνει επί του παρόντος email στους Ολλανδούς πελάτες του με ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν με τους λογαριασμούς τους στην Binance.

Τον Απρίλιο του 2022, το ανταλλακτήριο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη λειτουργία του στη χώρα χωρίς την απαιτούμενη άδεια και εγγραφή. Η Oλλανδική Κεντρική Τράπεζα υποστήριξε ότι η Binance είχε μεγάλη πελατειακή βάση στη χώρα και σημαντικό ημερήσιο όγκο συναλλαγών που έφτανε τα δισεκατομμύρια, γι αυτό και το βαρύ πρόστιμο.

Το ανταλλακτήριο τόνισε στην ανακοίνωση του ότι συμμορφώνεται με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η Binance ανέφερε την εγγραφή της σε χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Λιθουανία για να επιδείξει τη συμμόρφωση της με την ΕΕ.

Η αποχώρηση της Binane από την ολλανδική αγορά έρχεται λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των σχεδίων εξόδου της από την Κύπρο. Στις 14 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου έθεσε την Binance Cyprus «υπό εξέταση για αίτηση διαγραφής» στην ιστοσελίδα της.

Η Binance είπε στην Cointelegraph ότι επικεντρώνεται στην πλήρη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς Markets in Crypto-Assets (MiCA) τους επόμενους 18 μήνες και ως εκ τούτου επικεντρώνεται στη μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...