Η Binance λέει ότι ο Gensler κάποτε προσφέρθηκε να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην εταιρεία

ΑρχικήΝέαΗ Binance λέει ότι ο Gensler κάποτε προσφέρθηκε να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες...

Μοιραστείτε το

Μια επιστολή από τον δικηγόρο της Binance λέει ότι ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, θα πρέπει να αποσυρθεί από την υπόθεση, δεδομένου του ιστορικού του με το ανταλλακτήριο και τον ιδρυτή του.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler “αναγνώρισε την κανονιστική αβεβαιότητα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και προσφέρθηκε να γίνει σύμβουλος” στην Binance, είπαν οι δικηγόροι του ανταλλακτηρίου σε στελέχη της SEC στις 4 Ιουνίου. Καθώς η Binance αντιμετωπίζει μήνυση από την SEC , οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η ιστορία μεταξύ Gensler και Binance υποδεικνύει ότι ο Gensler θα πρέπει να αποσυρθεί από την υπόθεση.

Τον Μάρτιο του 2019, ο σύμβουλος της Binance έγραψε, ο Changpeng Zhao “CZ” και ο Gensler είχαν μια προσωπική συνάντηση για μεσημεριανό γεύμα στην Ιαπωνία, όπου συζήτησαν το διακριτικό BNB και το άνοιγμα ενός ανταλλακτηρίου στις Η.Π.Α.

Οι δυο τους παρέμειναν σε επαφή μετά τη συνάντηση και «ο Zhao κατάλαβε ότι ο τωρινός Πρόεδρος αισθανόταν άνετα να υπηρετήσει ως σύμβουλος», κάτι που πρόσφερε ο ίδιος ο Gensler, ανέφερε η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε δικαστική κατάθεση.

Ο Gensler θα έπρεπε να είχε απορριφθεί από οποιαδήποτε εξέταση σε αυτό το θέμα με βάση αυτό το ιστορικό και την προοπτική ότι ο μπορεί να είναι μάρτυρας γεγονότων», έγραψε ο δικηγόρος της Binance.

Η επιστολή ανέφερε ότι ο Gensler επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής το 2019 και πριν από αυτήν την ακρόαση, διαβίβασε αντίγραφο της προγραμματισμένης δήλωσης του στον Zhao για συμβουλές.

Τον Μάρτιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι «πολλές ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Binance, προσέγγισαν τον Gensler για να γίνει σύμβουλος», αλλά αυτή η νέα επιστολή δείχνει ότι ο ίδιος ο Gensler πρότεινε την ιδέα στην Binance. Οι δικηγόροι της Binance είπαν ότι η SEC δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο Gensler θα αποσυρθεί από την υπόθεση.

Λίγο αφότου η SEC έκανε μήνυση κατά της Binance, υπέβαλε αίτηση προσωρινού περιορισμού για το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων στη Binance.US. Οι δυο τους θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 13 Ιουνίου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...