Η Binance μετέφερε 400 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό Binance.US σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον CZ

ΑρχικήΝέαΗ Binance μετέφερε 400 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό Binance.US σε εταιρεία...

Μοιραστείτε το

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ήταν πίσω από τη μεταφορά περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια από έναν λογαριασμό της Binance.US, σε μια εμπορική εταιρεία που διαχειρίζεται ο Changpeng Zhao.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters στις 16 Φεβρουαρίου, μια έρευνα για τα τραπεζικά αρχεία της Binance καθώς και τα εταιρικά μηνύματα, έδειξαν ότι περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν σε μια σειρά συναλλαγών που ξεκινούν το 2020 από έναν λογαριασμό που ελέγχεται από την Binance.US, στην εμπορική εταιρεία Merit Peak. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για πιθανές συνδέσεις μεταξύ της Binance.US και της ίδιας εμπορικής εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Reuters ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του Binance.US είπε ότι η Merit Peak “ούτε εμπορεύεται ούτε παρέχει οποιεσδήποτε υπηρεσίες στην πλατφόρμα Binance.US” και μόνο οι υπάλληλοι του ανταλλακτηρίου είχαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Τα κεφάλαια αποθηκεύτηκαν από την Binance.US BAM Trading Services στη Silvergate Bank.

Η αναφορά απορρίφθηκε, καθώς η Binance δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο «Χτίσιμο εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης», στην οποία το ανταλλακτήριο είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών «θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με τους τρόπους που οι πελάτες έχουν εξουσιοδοτήσει ρητά».

Η Binance αντέκρουσε μια παρόμοια αναφορά του Reuters από τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με την οποία το ανταλλακτήριο διευκόλυνε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο διέδιδε παραπληροφόρηση.

https://cryptonews.com/

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...