Η Coin Cloud, o κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος Bitcoin ATM κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

ΑρχικήΝέαΗ Coin Cloud, o κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος Bitcoin ATM κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Μοιραστείτε το

Πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται εάν ο ”χειμώνας” της κρυπτογράφησης έχει τελειώσει αλλά δυστυχώς όπως θα δείτε και πιο κάτω οι συνέπεις για την Coin Cloud ήταν καταστροφικές.

Η Coin Cloud, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους Bitcoin ATM στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, κήρυξε πτώχευση στις 8 Ιανουαρίου, αφήνοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις. To crypto winter και η κατάρρευση μεγάλων εταιρειών όπως η FTX, η Alameda Research και η Blockfi, μεταξύ άλλων, άφησε την Coin Cloud αντιμέτωπη με τις συνέπειες του.

Σύμφωνα με τα αρχεία της Coin Cloud, ο μεγαλύτερος πιστωτής της είναι η Genesis Global Trading, θυγατρική της Digital Currency Group, στην οποία η εταιρεία οφείλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για ένα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις. Από την άλλη, ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτής , ο Cole Kepro, οφείλει περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια, πολύ μακριά από το χρέος που οφείλει στη Genesis. Σύμφωνα με την Coin Cloud, η εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων από περίπου 10.000 πιστωτές.

Η άνοδος και η πτώση

Τον Ιανουάριο του 2022, η Coin Cloud παρουσιάστηκε ως ο μεγαλύτερος πάροχος μηχανών ψηφιακών νομισμάτων στις ΗΠΑ, έχοντας εγκαταστήσει περισσότερα από 1100 Bitcoin ATM παγκοσμίως. Η εταιρεία προσπαθούσε να επεκτείνει τα δίκτυα της σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής στις ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση για Bitcoin ATM είχε επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της εταιρείας.

Τα στατιστικά στοιχεία της Coin Cloud αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία λειτουργεί περισσότερα από 5.000 ATM μεταξύ των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, υποστηρίζοντας περισσότερα από 40 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dogecoin και άλλα. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει μπόνους έως και $25 σε BTC για πελάτες που αγοράζουν $150 σε κρυπτονομίσματα μέσω οποιουδήποτε από τα ΑΤΜ τους.

Ωστόσο, ο αναπτυσσόμενος κλάδος των ATM κρυπτονομισμάτων υπέστη απότομη πτώση στα μέσα του 2022 λόγω του ”χειμώνα κρυπτογράφησης” και της τιμής του Bitcoin (BTC), η οποίο έχασε περίπου το 70% της αξίας του αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των $69.000 τον Νοέμβριο του 2021.

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία των Bitcoin ATM

Η παγκόσμια βιομηχανία ATM κρυπτονομισμάτων παραμένει ένας αναπτυσσόμενος τομέας στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πάροχοι υπηρεσιών κατά την πρόσφατη πτώση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinATMRadar, υπάρχουν 33.281 ΑΤΜ εγκατεστημένα στις ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν το 86,8% όλων των ΑΤΜ Bitcoin στον κόσμο, με δεύτερο τον Καναδά με 2.554 ΑΤΜ, που αντιστοιχεί στο 6,7% του συνολικού αριθμού ΑΤΜ παγκοσμίως.

Παρά τις προκλήσεις και τα δυσάρεστα νέα που ανακοίνωσε η Coin Cloud, η ζήτηση για ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, με τη βιομηχανία να παραμένει ο εξέχων παίκτης στο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων. Ο αριθμός των ΑΤΜ κρυπτογράφησης που αναπτύσσονται παγκοσμίως είναι ακόμα σχετικά μικρός σε σύγκριση με τον αριθμό των παραδοσιακών ΑΤΜ, ξεπερνώντας τα 3,2 εκατομμύρια μηχανήματα παγκοσμίως. Αυτό επισημαίνει τις δυνατότητες ανάπτυξης στον κλάδο των ATM κρυπτονομισμάτων.

Να σημειωθεί ότι άλλες εταιρείες με ATM κρυπτονομισμάτων δεν έχουν αναφέρει οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, πρόσφατα, ο πάροχος BitStop αποκάλυψε ότι απέκτησε το Genesis Coin για να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια του, και ελέγχει πλέον πάνω από το 31,9% όλων των ΑΤΜ παγκοσμίως.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...