Η Core Scientific καταθέτει αίτηση πτώχευσης

ΑρχικήΝέαΗ Core Scientific καταθέτει αίτηση πτώχευσης

Μοιραστείτε το

Η Core Scientific, μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, καταθέτει αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία διαχειριζόταν εγκαταστάσεις σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, όπου οι υπολογιστές ανταγωνίζονται μέσα από πολύπλοκες εξισώσεις ενάντια σε άλλους συμμετέχοντες στο δίκτυο bitcoin, για τη δημιουργία νέων μονάδων του κρυπτονομίσματος.

Η Core Scientific απέκτησε αποτίμηση ρεκόρ 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα του 2021, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν πληγεί, καθώς τα κέρδη τους συμπιέζονται μεταξύ της πτώσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων, και των αυξανόμενων παγκόσμιων τιμών για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που καίγονται στη διαδικασία της εξόρυξης.

Η μετοχή της μειώθηκε κατά 98% φέτος, καθώς η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων και η αύξηση των τιμών της ενέργειας έκαναν την εξόρυξη πολύ πιο δύσκολη επιχείρηση.

Η Core Scientific ξεκίνησε τις συναλλαγές τον Ιανουάριο μετά από μια συμφωνία με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού που υποστηρίζεται από την BlackRock.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είχε πέσει στα 78 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης την Τρίτη, με τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 98% τον περασμένο χρόνο.

Εξακολουθεί να δημιουργεί θετικές ταμειακές ροές, αλλά αυτά τα μετρητά δεν επαρκούν για την αποπληρωμή του χρέους χρηματοδότησης για εξοπλισμό που μίσθωνε.

Επίσης, η εταιρεία δεν θα ρευστοποιηθεί, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ θα καταλήξει σε συμφωνία με ανώτερους κατόχους χρεογράφων, οι οποίοι κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...