Η Crypto Queen, που καταζητείται από το FBI, δίνει σημάδια ζωής μετά από 5 χρόνια

ΑρχικήΝέαΗ Crypto Queen, που καταζητείται από το FBI, δίνει σημάδια ζωής μετά...

Μοιραστείτε το

Η Ruja Ignatova, γνωστή ως Crypto Queen βρίσκεται και πάλι ξανά στο προσκήνιο, όταν τα νέα για την πώληση ενός πολυτελούς ρετιρέ στο Λονδίνο έγινε πρωτοσέλιδο.

Η Ignatova παρουσίασε την εταιρεία της, OneCoin, ως κερδοφόρο ανταγωνιστή του Bitcoin στον αναπτυσσόμενο τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Τον Ιούνιο του 2016, το bitcoin ήταν μια αναδυόμενη τάση και οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να κεφαλαιοποιήσουν. Τον Οκτώβριο του 2017, η Ignatova εξαφανίστηκε εντελώς από το προσκήνιο. Εκείνη την εποχή, η 42χρονη βουλγαρικής καταγωγής και Γερμανός πολίτης κρυπτοεπιχειρηματίας, βρισκόταν στα αρχικά στάδια αυτού που θα γινόταν ένα σχέδιο Ponzi 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το OneCoin ήταν ένα ψεύτικο κρυπτονόμισμα και η ιδρυτής του, Ignatova, αγνοείται εδώ και πέντε χρόνια και βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI. Είναι επίσης μια από τις πιο περιζήτητες φυγάδες της Ευρώπης.

Η πώληση του ρετιρέ αποκάλυψε την Crypto Queen

Όταν ένα πολυτελές ρετιρέ διαμέρισμα στο Λονδίνο βγήκε στην αγορά για πώληση, φάνηκε ότι η «αφανισμένη βασίλισσα της κρυπτογράφησης» κρυβόταν πίσω από αυτήν την πράξη.

Σύμφωνα με πηγές, ένα ρετιρέ διαμέρισμα στην περιοχή του Κένσινγκτον του Λονδίνου, στην Αγγλία, αναρτήθηκε προς πώληση πριν από μερικές ημέρες για 15,5 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια μειώθηκε στα 13,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ανώτερος εισαγγελέας Gerald Ruebsam αναμένει ότι τα κεφάλαια από την πώληση του ρετιρέ του Λονδίνου μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των θυμάτων του OneCoin.

Ο εισαγγελέας δήλωσε τα πιο κάτω:

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα χρήματα θα πάνε στους επενδυτές του OneCoin, πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ο Knight Frank, ένας έμπορος πολυτελών ακινήτων , διέθεσε το ακίνητο για πώληση αλλά αφαίρεσε αμέσως την καταχώριση όταν ανακαλύφθηκε ότι η Ignatova κρυβόταν πίσω από τη πράξη.

Ο δημοσιογράφος Jamie Bartlett είπε τα πιο κάτω:

«Υποστηρίζει ότι είναι ακόμα ζωντανή και υπάρχουν έγγραφα κάπου εκεί έξω που περιέχουν ζωτικές ενδείξεις για το πού βρίσκεται».

Το ιστορικό της απάτης

Η Ignatova και ο συνεργάτης της Sebastian Greenwood, εξαπάτησαν τους θαυμαστές των κρυπτονομισμάτων δηλώνοντας ότι το OneCoin θα ήταν «Bitcoin Killer».

Το 2016 δήλωσε: «Σε δύο χρόνια, κανείς δεν θα συζητά πια για το Bitcoin».

Το OneCoin είναι ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα απάτης παγκοσμίως που έχουν διαπραχθεί ποτέ, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Σε μια δήλωση, ο ειδικός πράκτορας της IRS John R. Tafur αποκάλυψε:

«Το κρυπτονόμισμα OneCoin ιδρύθηκε με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών».

Η Ignatova και ο Greenwood άρχισαν να προωθούν το νόμισμα σε πιθανούς επενδυτές το 2014, υποσχόμενοι μεταξύ πενταπλάσιας και δεκαπλάσιας απόδοσης.

$100.000 σε όποιον βοηθήσει για την σύλληψη της Crypto Queen

Η Crypto Queen είναι πλέον η μόνη γυναίκα στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI.

Στη αφίσα της καταζητούμενης εμφανίζεται το πιο κάτω μήνυμα του FBI:

«Η Ignatova πιστεύεται ότι ταξιδεύει με ένοπλους φρουρούς ή και συνεργάτες. Η Ignatova μπορεί να έκανε πλαστική επέμβαση ή να άλλαξε με άλλο τρόπο την εμφάνιση της».

Ο Sebastian Greenwood, συνιδρυτής της OneCoin, δήλωσε ένοχος στη Νέα Υόρκη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος τον Δεκέμβριο του 2022.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές δίνουν αμοιβή 100.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγούσε στη σύλληψη της Crypto Queen.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...