Η δήλωση της Bank of America που θα συζητηθεί. Τα Stablecoins και τα CBDC είναι το μέλλον του χρήματος.

ΑρχικήΝέαΗ δήλωση της Bank of America που θα συζητηθεί. Τα Stablecoins και...

Μοιραστείτε το

Η συνεχής ανάπτυξη των Stablecoins και των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως όσον αφορά την αναγνώριση και τη χρήση έχει τραβήξει την προσοχή της Bank of America.

Οι αναλυτές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα, πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση μπορεί να φέρει επανάσταση στα χρηματοοικονομικά συστήματα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με την Dales Report.  

Επιπλέον, εξετάζουν την ανάπτυξη της κρυπτογράφησης ως μια σημαντική ανακάλυψη στην ιστορία του χρήματος τεχνολογικά. Αυτό συμβαίνει παρά τα ζητήματα και τα σκάνδαλα που έχει αντιμετωπίσει η αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX και η αναταραχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2022.

Τα κρυπτονομίσματα και τα Stablecoins μπορούν να κάνουν περισσότερα για το μέλλον της οικονομίας

Οι αναλυτές της τράπεζας έχουν επίσης προβλέψει ότι τα οφέλη που προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα και τα Stablecoins, όπως η υψηλότερη απόδοση και το χαμηλότερο κόστος, θα αναγνωριστούν και από άλλες Κεντρικές Τράπεζες, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης, οι οικονομικές αρχές τους εντός αυτών των δικαιοδοσιών αναμένεται να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με το Finbold.com.

Ταυτόχρονα, όμως, οι ίδιοι αναλυτές έχουν επισημάνει τους κινδύνους και τα ζητήματα που είχε η αγορά κρυπτονομισμάτων στην ιστορία της, ειδικά εκείνα που κέρδισαν την παγκόσμια προσοχή. Επιπλέον, η άνοδος της κρυπτογράφησης μπορεί να προκαλέσει αύξηση του ανταγωνισμού με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Ένα άλλο ζήτημα θα ήταν η εμφάνιση ανισότητας μεταξύ των κρατών όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρυπτογράφησης, καθώς οι αναλυτές πρόσθεσαν ότι δεν θα εισαγάγουν και θα υιοθετήσουν όλες οι χώρες ψηφιακά νομίσματα Κεντρικών Τραπεζών (CBDC) στην οικονομία τους αμέσως. Επέμειναν ότι οι Kεντρικές Tράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Stablecoins: Η εξέλιξη του χρήματος

Σύμφωνα με το Yahoo!Finance, ο αναλυτής της Bank Of America , Alkesh Shah, αποκάλυψε ότι τα CBDC δεν θα επηρεάσουν τα χρήματα που χρησιμοποιούμε επί του παρόντος και τον ορισμό τους, αλλά αντίθετα, η αξία τους θα επηρεαστεί αντ ‘αυτού όταν μεταφερθεί σε 15 χρόνια από τώρα.

Τα CBDC περιλαμβάνουν την χρήση της τεχνολογίας blockchain όπου μέσω αυτής της τεχνολογίας αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και το κόστος μειώνεται σημαντικά. Τα CBDC συνήθως περιλαμβάνουν ένα stablecoin, όπου η αξία του μπορεί να συνδεθεί με διάφορους τύπους περιουσιακών στοιχείων, όπως το δολάριο ΗΠΑ ή ο χρυσός.

Τα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των stablecoins και των CBDC, θεωρούνται από τους αναλυτές της Bank of America ως η φυσική εξέλιξη, τόσο για τα χρήματα όσο και για τις πληρωμές του μέλλοντος.

Να σημειώθεί ότι στις προσπάθειες για να εφαρμόσουν ένα ψηφιακό νόμισμα είναι η πλειονότητα των Κεντρικών Τραπεζών του κόσμου. Παρόλο που υπάρχουν θέματα στη βιομηχανία της κρυπτογράφησης με την προσωπική ασφάλεια και τις επιθέσεις, ωστόσο δεκάδες πρωτοβουλίες που αφορούν ψηφιακά στοιχεία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Για παράδειγμα, η Κίνα έχει ήδη εφαρμόσει ένα CBDC σε πολλά μέρη και υποστηρίζεται ότι η κεντρική κυβέρνηση πειραματίζεται με χαρακτηριστικά όπως ο χρόνος που πρέπει να ξοδέψετε, όπου τα μετρητά ενδέχεται να λήξουν εάν δεν χρησιμοποιηθούν εντός ορισμένης χρονικής περιόδου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...