Η δυσκολία εξόρυξης Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

ΑρχικήΝέαΗ δυσκολία εξόρυξης Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Μοιραστείτε το

Και ενώ η δυσκολία εξόρυξης Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, η τιμή του BTC υποχώρησε 4% και πέφτει σε χαμηλά επίπεδα.

Η δυσκολία του δικτύου Bitcoin έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ. Η δυσκολία εξόρυξης BTC βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξασφαλίστεί το επόμενο μπλοκ.

Οι εξορύκτες πρέπει να εκτελέσουν 39 τρισεκατομμύρια hashes (39T) για να βρουν το επόμενο μπλοκ. Η δυσκολία αναφέρεται συχνά ως ένα μέτρο ανταγωνισμού μεταξύ των εξορυκτών Bitcoin ή ως η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για την παραγωγή ενός άλλου μπλοκ.

Σύμφωνα με το BitInfoCharts, η δυσκολία εξόρυξης έχει αυξηθεί κατά 47% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό έχει ασκήσει πολύ μεγαλύτερη πίεση στους miners.

Πρόσφατες μετρήσεις εξόρυξης Bitcoin

Επιπλέον, τα ποσοστά κατακερματισμού εξόρυξης Bitcoin είναι επίσης σε πολύ ψηλά επίπεδα επίπεδα. Τα Bitinfocharts αναφέρουν επί του παρόντος έναν ρυθμό κατακερματισμού 300 EH/s (exahashes ανά δευτερόλεπτο), λίγο λιγότερο από την αιχμή του στα τέλη Ιανουαρίου των 316 EH/s.

Σημειώνουμε επίσης ότι τα ποσοστά κατακερματισμού έχουν αυξηθεί κατά 50% από τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτά είναι καλά νέα για την ασφάλεια του δικτύου, αλλά κακά νέα για τους εξορύκτες BTC.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αυξανόμενων μετρήσεων, η κερδοφορία της εξόρυξης έχει πέσει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Από τον Φεβρουάριο του 2022, η κερδοφορία της εξόρυξης έχει μειωθεί κατά 66% στα τρέχοντα επίπεδα, περίπου $0,073 δολαρίων την ημέρα ανά terahash ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, ο δείκτης Hashrate αναφέρεται σε αυτήν τη μέτρηση ως “hashprice”. Η πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων αναφέρει ότι οι τιμές κατακερματισμού έφτασαν στην πιο χαμηλή τιμή των $0,055 στα τέλη Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανοδικής αγοράς στα τέλη του 2021, έφτασαν τα $0,40!

BTC Hash Price | Hashrate Index

Οι εξορύκτες Bitcoin αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή ένα τριπλό πλήγμα χαμηλών τιμών, υψηλής δυσκολίας, ποσοστού κατακερματισμού και αυξανόμενου κόστους ενέργειας.

Ο ερευνητής εξόρυξης Bitcoin Jaran Mellerud παρατήρησε ότι ορισμένες δημόσιες εταιρείες εξόρυξης έχουν ξοδέψει περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων τους στη διαχείριση.

Στις 9 Φεβρουαρίου, η εταιρεία εξόρυξης CleanSpark δημοσίευσε την έκθεση της για το πρώτο τρίμηνο. Ενώ τα έσοδα μειώθηκαν, η εταιρεία ήταν πεπεισμένη ότι θα συνέχιζε φέτος να επεκτείνεται με περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Hut 8 ανακοίνωσε συγχώνευση με την US Bitcoin Corp

Προοπτικές Τιμών

Οι τιμές του Bitcoin έχουν χτυπηθεί , ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους εξορύκτες. Η ύφεση ήρθε καθώς η SEC κατέστειλε τις υπηρεσίες crypto-staking της Kraken.

Το BTC είχε πέσει σχεδόν 4% τις τελευταίες 12 ώρες σε πτώση στα $21.870 τη στιγμή της δημοσίευσης. Επιπλέον, το περιουσιακό στοιχείο έχει πλέον χάσει 7% την περασμένη εβδομάδα καθώς οι ‘αρκούδες’ συνεχίζουν να πιέζουν τις αγορές.

BTC/USD 1 week – BeInCrypto

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...