Η Ελβετία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

ΑρχικήΝέαΑγορέςΗ Ελβετία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για την εξαγορά της Credit Suisse από...

Μοιραστείτε το

Η προετοιμασία θα επιτρέψει στην εξαγορά να προχωρήσει χωρίς τη συνήθη «περίοδο διαβουλεύσεων των έξι εβδομάδων» με τους μετόχους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και η Xρηματοοικονομική Pυθμιστική Aρχή της Ελβετίας φέρεται να πιστεύουν ότι η εξαγορά της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse από την UBS, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, είναι η «μόνη επιλογή» για να αποφευχθεί η «κατάρρευση της εμπιστοσύνης» στην Credit Suisse.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times στις 18 Μαρτίου που επικαλείται τρία άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, η Ελβετία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «έκτακτα μέτρα» για να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, σε μια προσπάθεια να οριστικοποιήσει την εξαγορά πριν «ανοιχθούν οι αγορές τη Δευτέρα».

Σημειώνεται ότι, τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ θα επιτρέψουν στη συμφωνία να προχωρήσει χωρίς ψήφο των μετόχων, παρακάμπτοντας τους συνήθεις ελβετικούς κανονισμούς που απαιτούν περίοδο διαβούλευσης «έξι εβδομάδων» για τους μετόχους «να διαβουλεύονται για την εξαγορά».

Η SNB και η Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FINMA) φέρονται να εργάζονταν για να «καταλήξουν σε κανονιστική συμφωνία» μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, αφού φέρεται να είπαν σε διεθνείς ομολόγους ότι «θεωρούν μια συμφωνία» με την UBS ως τη «μόνη επιλογή» για να αποφευχθεί η «κατάρρευση» της Credit Suisse.

Αξίζει να σημειωθει ότι η UBS σκοπεύει να προχωρήσει στα σχέδια της Credit Suisse για μείωση του μεγέθους της επενδυτικής της τράπεζας, με δύο από τα άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, να δηλώνουν ότι «η συνδυασμένη οντότητα δεν θα αποτελεί περισσότερο από το ένα τρίτο του συγχωνευμένου ομίλου».

Η UBS φέρεται να έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία «1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια» στον ισολογισμό της, ενώ η Credit Suisse έχει «575 δισεκατομμύρια δολάρια» – μια επιτυχημένη συγχώνευση μεταξύ των δύο ελβετικών τραπεζών φέρεται να δημιουργούσε ένα από τα «μεγαλύτερα παγκόσμια συστημικά σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.”

Αυτό έρχεται αφού η αμερικανική επενδυτική εταιρεία BlackRock δήλωσε σε tweet στις 18 Μαρτίου ότι «δεν έχει συμφέρον» να εξαγοράσει την Credit Suisse.

Προηγουμένως, η SNB και η FINMA εξέδωσαν κοινή δήλωση στις 15 Μαρτίου δηλώνοντας ότι η Credit Suisse πληρούσε τις «απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας» που επιβλήθηκαν σε συστημικά σημαντικές τράπεζες.

Η δήλωση σημείωσε ότι, εάν χρειαζόταν, η SNB θα παρείχε στην Credit Suisse «ρευστότητα», αναγνωρίζοντας ότι η Credit Suisse είχε «επηρεαστεί από τις αντιδράσεις της αγοράς τις τελευταίες ημέρες».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...