Η SEC στις ΗΠΑ υποβάλλει καταγγελία κατά των Gemini και Genesis για φερόμενη πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων

ΑρχικήΝέαΗ SEC στις ΗΠΑ υποβάλλει καταγγελία κατά των Gemini και Genesis για...

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι χρεώσεις σχετίζονται με το πρόγραμμα δανεισμού περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης της Gemini και Gemini Earn.

Η Αμερικάνικη επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις 12 Ιανουαρίου χρεώνει την εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital, και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini με την προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων μέσω του προγράμματος «Earn» της Gemini.

Και οι δύο εταιρείες συγκέντρωσαν δισεκατομμύρια δολάρια προσφέροντας και πουλώντας τίτλους σε Αμερικανούς επενδυτές μέσω του προγράμματος δανεισμού Crypto Asset Gemini Earn.

Σύμφωνα με την SEC, το Genesis δάνεισε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στο ανταλλακτήριο Gemini, όπως επίσης τους έστειλε και ένα μέρος των κερδών. Το ανταλλακτήριο Gemini στη συνέχεια αφαίρεσε μια αμοιβή αντιπροσώπου, πολλές φορές πάνω από 4%, και επέστρεψε το υπόλοιπο κέρδος στους χρήστες του.

Τον Δεκέμβριο λοιπόν του 2020, η Genesis, θυγατρική του ομίλου κρυπτονομισμάτων Digital Currency Group (DCG), σύναψε συμφωνία με την Gemini για να προσφέρει στους πελάτες του ανταλλακτηρίου ένα προϊόν κρυπτογράφησης με απόδοση. Η κυκλοφορία του προγράμματος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 και η συμφωνία περιλάμβανε ότι, οι πελάτες του Gemini μπορούσαν να δανείσουν την κρυπτογραφικά τους στοιχεία στη Genesis υπό την υπόσχεση ότι η τελευταία θα αποπληρώσει το δάνειο με τόκο. Η Genesis είχε τον πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο θα κέρδιζε απόδοση για να αποπληρώσει τους πιστωτές του Gemini.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Genesis θα έπρεπε να είχε καταχωρίσει αυτό το προϊόν ως προσφορά τίτλων.

Η καταγγελία αναφέρει επιπλέον ότι, οι εταιρείες απέτυχαν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων δανεισμού, των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων τους, και του γεγονότος ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία όπως ήθελαν χωρίς να το αποκαλύψουν στους επενδυτές.

Σε αυτή την φάση η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επιδιώκει να εμποδίσει τη Genesis και την Gemini να διαπράξουν μελλοντικές παραβιάσεις.

https://www.globaltechoutlook.com/genesis-global-capital-and-dcg-faces-lawsuit-from-gemini-users/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...