Η εξόρυξη Bitcoin αποδεικνύεται σωτήρια για το παλαιότερο Εθνικό Πάρκο της Αφρικής

ΑρχικήΝέαΗ εξόρυξη Bitcoin αποδεικνύεται σωτήρια για το παλαιότερο Εθνικό Πάρκο της Αφρικής

Μοιραστείτε το

Δείτε ποιο κάτω πώς κατάφερε η εξόρυξη Bitcoin να κρατήσει σε λειτουργία το εθνικό πάρκο της Αφρικής ,Virunga.

Το Εθνικό Πάρκο Virunga, που βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι ο παλαιότερος προστατευόμενος χώρος της Αφρικής και αποτελεί σημείο αναφοράς της βιοποικιλότητας και της φυσικής ομορφιάς της ηπείρου. Δυστυχώς όμως, το πάρκο αυτό έχει αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση από τοπικές ομάδες πολιτοφυλακής που έχουν εξαπολύσει βίαιες επιθέσεις στα ζώα και τους υπαλλήλους του, ενώ διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, οδήγησαν σε εκτεταμένο κλείσιμο του πάρκου για τους τουρίστες, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των εσόδων του.

Μια αναφορά στο MIT Technology Review περιγράφει πώς ο διευθυντής του πάρκου Emmanuel de Merode στράφηκε στην εξόρυξη bitcoin για να κερδίσει χρήματα από τους άφθονους φυσικούς πόρους του πάρκου, προκειμένου να διατηρηθεί η παρουσία του πάρκου.

Ο De Merode συναντήθηκε με τον Sébastien Gouspillou, ιδιοκτήτη της Big Block Green Services, η οποία είναι αυτή που συμβούλεψε το Ελ Σαλβαδόρ, την πόλη του Bitcoin, για τις δραστηριότητες της. Ο Gouspillou περιέγραψε πώς «Κάποτε έκαναν εξόρυξη αγοράζοντας ηλεκτρική ενέργεια και αυτό φυσικά δεν ήταν αποτελεσματικό. Τα χρήματα ίσως πήγαιναν σε ολιγάρχες στο Καζακστάν, ενώ στη Virunga, βλέπουμε ότι η πράξη αυτή σώζει το πάρκο».

Ο Gouspillou βοήθησε τον de Merode στη δημιουργία των πρώτων τμημάτων της επιχείρησης το 2020, και ξεκίνησε την εξόρυξη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Στη συνέχεια, προσέλαβε εννέα εργάτες πλήρους απασχόλησης για να στελεχώσουν την εγκατάσταση, οι οποίοι εργάζονται σε εκ περιτροπής βάρδιες εντός της ζούγκλας για να λειτουργήσουν τους εξορύκτες. Τροφοδοτείται από τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς εντός του πάρκου, μια βιώσιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας που ήδη χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία των κοντινών πόλεων.

«Σήμερα υπάρχουν 10 crypto κοντέινερ που τροφοδοτούνται απευθείας από τους στρόβιλους τεσσάρων μέτρων του εργοστασίου. Κάθε κοντέινερ χωράει 250 έως 500 πλατφόρμες», περιγράφει η έκθεση. Η Virunga έχει τρία από αυτά τα 10 κοντέινερ, ενώ η Γουσπίλλου τα υπόλοιπα επτά. Η συμφωνία τους του επιτρέπει να αγοράζει ενέργεια από τη Virunga, ενώ εξορύσσει bitcoin.

Ο Michael Saylor σχολίασε το έργο, λέγοντας ότι το Bitcoin είναι «η ιδανική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας για να βάλεις σε ένα έθνος που έχει άφθονη καθαρή ενέργεια, αλλά δεν μπορεί να εξάγει ένα προϊόν ή να παράγει μια υπηρεσία με αυτήν την ενέργεια».

Ο De Merode περιέγραψε πώς, παρά τις πρόσφατες πτώσεις της αγοράς, εξακολουθεί να διατηρεί την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει επιτυχία λέγοντας: «Δεν κάνουμε εικασίες για την αξία του. το δημιουργούμε. Εάν αγοράσετε Bitcoin και μειωθεί, χάνετε χρήματα. Δημιουργούμε Bitcoin από πλεονάζουσα ενέργεια και κερδίζουμε χρήματα από κάτι που διαφορετικά δεν θα έχει αξία. Αυτή είναι μεγάλη διαφορά».

Μίλησε επίσης για την φύλαξη του bitcoin ως απάντηση σε ερώτηση που το έκαναν σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν του επιτεθούν, κάτι που συμβαίνει συνεχώς σε μια ζούγκλα και είπε ότι το ψηφιακό πορτοφόλι το διαχειρίζεται η οικονομική τους ομάδα και το Bitcoin δεν το κρατάνε για καιρό επειδή χρειάζονται τα χρήματα για να λειτουργήσουν το πάρκο. Έτσι, αν του συνέβαινε κάτι, είτε αυτού είτε του οικονομικού διευθυντή που διαχειρίζεται τα κλειδιά και τους κωδικούς πρόσβασης, το κόστος δεν θα ήταν μεγάλο.

Δείτε το πιο κάτω βίντεο του με την συνέντευξη του Sébastien Gouspillou

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...