Η Federal Reserve κλείνει την Signature Bank καθώς οι απώλειες κλιμακώνονται. Προτεραιότητα οι καταθέτες.

ΑρχικήΝέαΗ Federal Reserve κλείνει την Signature Bank καθώς οι απώλειες κλιμακώνονται. Προτεραιότητα...

Μοιραστείτε το

Η Signature Bank είναι η επόμενη τράπεζα που θα κλείσει από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. Οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την τράπεζα που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα λόγω συστημικού κινδύνου.

Η Federal Reserve έκλεισε την Signature Bank, όπως αποκαλύφθηκε σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου. Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούσαν για τους συστημικούς κινδύνους που θέτει η τράπεζα που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα. Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) θα καλύψει το χρηματικό ποσό που είχε ο κάθε καταθέτης στον λογαριασμό του στην τράπεζα.

Το κλείσιμο σηματοδοτεί μια ακόμη τράπεζα που χρεοκοπεί στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο της Silicon Valley Bank (SVB) προκαλεί φόβους σε πολλές χώρες. Σχετικά με την απόφαση, οι Αρχές δήλωσαν ότι αυτό ήταν μια προσπάθεια για την προστασία της οικονομίας της χώρας.

«Σήμερα λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την οικονομία των ΗΠΑ ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στο τραπεζικό μας σύστημα. Αυτό το βήμα θα διασφαλίσει ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιτελεί τον ζωτικό του ρόλο για την προστασία των καταθέσεων και την παροχή πρόσβασης σε πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τρόπο που προωθεί την ισχυρή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του κλεισίματος της Silicon Valley Bank, και τις πιθανές επιπτώσεις του στη σκηνή των τεχνολογικών startup. Οι ρυθμιστικές αρχές φαίνονται πεπεισμένες ότι τα μέτρα που ελήφθησαν μετά την ύφεση του 2008 είναι αρκετά για να αποτρέψουν μια μεγάλης κλίμακας κρίση.

Η Signature Bank είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες κρυπτογράφησης στη χώρα, πίσω από μια άλλη μεγάλη τράπεζα που συνδέεται με κρυπτογράφηση που βρίσκεται σε αναταραχή – τη Silvergate. Οι αγορές ανταποκρίθηκαν το ίδιο, βλέποντας κόκκινο πριν ανακτήσουν κάποια ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους.

Signature Bank, Silicon Valley Bank και Silvergate Roil Markets

Οι συζητήσεις γύρω από τη Silicon Valley Bank και τη Silvergate έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα. Οι αναλυτές έδωσαν προσοχή σε όσα είπε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, με την τελευταία να επιβεβαιώνει ότι η Silicon Valley Bank δεν θα λάβει πρόγραμμα διάσωσης. Το επίκεντρο είναι η προστασία των καταθετών.

Η Silvergate αποφάσισε επίσης να κλείσει, ρευστοποιώντας οικειοθελώς τα περιουσιακά της στοιχεία για να αποπληρώσει πλήρως όλες τις καταθέσεις. Διακόπτει επίσης το Silvergate Exchange Network (SEN), μια πλατφόρμα που προσφέρει ασφαλή, θεσμική πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω δανείων σε δολάρια ΗΠΑ με εξασφάλιση bitcoin.

Είναι άραγε η στιγμή των κρύπτο τώρα;

Ο πρώην Αμερικανός πολιτικός Μπάρνι Φρανκ έριξε μεγάλο μέρος της ευθύνης στα κρυπτονομίσματα, τα οποία πιστεύει ότι έχουν «δυνητικά αποσταθεροποιητική» επίδραση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κάποιοι άλλοι νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παρόμοιες απόψεις για τα κρυπτονομίσματα, αν και υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στις δυνατότητες του περιουσιακού στοιχείου.

Παράλληλα, ερευνητές στη JPMorgan Chase πιστεύουν ότι η κατάρρευση της Silvergate θα δοκιμάσει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, επιβεβαίωσε ότι το δημοφιλές ανταλλακτήριο δεν έχει καμία έκθεση στη Silicon Valley Bank.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...