Η FTX έχει ανακτήσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία

ΑρχικήΝέαΗ FTX έχει ανακτήσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία

Μοιραστείτε το

«Εντοπίσαμε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και χρεόγραφα ρευστών επενδύσεων», είπε ένας δικηγόρος της FTX σε δικαστή του Delaware.

Η FTX έχει ανακτήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά 425 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες, δήλωσε ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια ακρόασης την περασμένη Τετάρτη.

Υπάρχει ακόμα ένα ποσό που λείπει από τα οφειλόμενα στους πελάτες και το ποσό αυτό είναι ακόμα ασαφές, δήλωσε ο δικηγόρος.

Επιπλέον, στον έλεγχο εντοποίστηκαν μη ρευστοποιήσιμα διακριτικά κρυπτονομισμάτων, τα οποία κατέχουν τόσο μεγάλες θέσεις και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να επηρεαστεί η αγορά.

Η εταιρεία, η οποία αποτιμήθηκε πριν από ένα χρόνο στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Sam Bankman-Fried για ενορχήστρωση μιας «επικής» απάτης, η οποία μπορεί να κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές.

Η ανάκαμψη θα είναι ένα ευπρόσδεκτο όφελος για τους πελάτες της FTX μετά την κατάρρευση. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, John J. Ray, είχε προηγουμένως βεβαιώσει ότι τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων πελατών δεν μετρήθηκαν, στη «χειρότερη» περίπτωση εταιρικού ελέγχου που είχε δει ποτέ.

Επίσης, κατά την ακρόαση της Τετάρτης, συζητήθηκε εάν τα ονόματα και οι προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης των 9 εκατομμυρίων πελατών της FTX, θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές όσο η εταιρεία εργάζεται για την αναδιοργάνωση ή την πώληση της προβληματικής εταιρείας.

Ο δικαστής Dorsey σημείωσε «Θα ακυρώσω τις ενστάσεις και θα επιτρέψω τα ονόματα να παραμείνουν σφραγισμένα σε αυτό το σημείο για περίπου τρείς μήνες».

Στο δικαστήριο, ο Dietderich, δικηγόρος της εταιρείας που εκπροσωπεί την FTX  αποκάλυψε ότι, η εταιρεία είχε εντοπίσει περισσότερους από 9 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών με περίπου 120 δισεκατομμύρια συναλλαγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...