Η FTX ξόδεψε 40 εκατομμύρια δολάρια σε φαγητό, πτήσεις και ξενοδοχεία σε μόλις 9 μήνες σύμφωνα με καταθέσεις στο δικαστήριο

ΑρχικήΝέαΗ FTX ξόδεψε 40 εκατομμύρια δολάρια σε φαγητό, πτήσεις και ξενοδοχεία σε...

Μοιραστείτε το

Η FTX ξόδευε αλόγιστα χρήματα της εταιρείας στις Μπαχάμες, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Η εταιρεία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 ξόδεψε 40 εκατομμύρια σε έξοδα ψυχαγωγίας δύο μήνες πρίν την αίτηση για πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα, με 5,8 εκατομμύρια από αυτά σε ένα θέρετρο – το Albany Hotel. Σε αυτό το πολυτελές θέρετρο ο Sam Bankman-Fried έζησε στο ρετιρέ των 30 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τη σύλληψή του, πρόσθεσε η έκθεση.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια πήγαν στο Grand Hyatt, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που φιλοξένησε Βρετανούς βασιλείς τον Μάρτιο του 2022. Επίσης, δαπανήθηκαν 800.000 δολάρια στο θέρετρο πέντε αστέρων Rosewood.

Επιπλέον, σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για γεύματα και ψυχαγωγία με περίπου τα μισά από αυτά να αφορούν υπηρεσίες catering, σύμφωνα με τα έγγραφα. Σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για πτήσεις και πάνω από 500.000 δολάρια δαπανήθηκαν για ταχυδρομεία και παράδοσεις.

Σύμφωνα με τις Financial Times του Λονδίνου η FTX έκανε ακόμη και μια ιδιωτική συμφωνία με έναν αερομεταφορέα για να πραγματοποιήσει τις παραγγελίες της στο Amazon από μια αποθήκη στο Μαϊάμι, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν έκανε παραδόσεις στις Μπαχάμες.

Η εταιρεία επίσης παρείχε στο προσωπικό στις Μπαχάμες μια «πλήρη γκάμα αυτοκινήτων και καυσίμων για όλους τους υπαλλήλους και απεριόριστα ταξίδια με κάλυψη όλων των εξόδων σε οποιοδήποτε γραφείο παγκοσμίως».
Τον Δεκέμβριο του 2022, ένας πρώην υπάλληλος αποκάλυψε την έκταση των υπερβολικών δαπανών πολυτελείας της εταιρείας λέγοντας ότι ήταν εξωπραγματικά. «Ολόκληρη η επιχείρηση ήταν εικονικά και ανόητα αναποτελεσματική», δήλωσε εκείνη την εποχή.

Η FTX έκανε επίσης πολλές δωρεές σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς στις Μπαχάμες. Υπήρξαν εικασίες ότι ορισμένες από αυτές τις δωρεές μπορεί να πρέπει να επιστραφούν καθώς το έθνος της Καραϊβικής προσπαθεί να προχωρήσει, σύμφωνα με μια αναφορά στις 8 Ιανουαρίου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Bankman-Fried στις 3 Ιανουαρίου, δήλωσε αθώος για οκτώ ποινικές κατηγορίες στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...