Η Google επενδύει στην εταιρεία AI Anthropic

ΑρχικήΝέαΗ Google επενδύει στην εταιρεία AI Anthropic

Μοιραστείτε το

Η Google έχει επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στην start-up τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, της οποίας ο μεγαλύτερος επενδυτής είναι η Alameda Research, το crypto hedge fund του Sam Bankman-Fried.

Σύμφωνα με μια αναφορά της Παρασκευής από τους Financial Times, η Google επένδυσε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στην Anthropic στα τέλη του 2022, παρά τους δεσμούς της με τον Sam Bankman-Fried, τον ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Σε αντάλλαγμα, η Google πήρε μερίδιο 10% στην εταιρεία. Ξεχωριστά, η Anthropic ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Google Cloud είναι ο «προτιμώμενος πάροχος cloud», με τις εταιρείες να «αναπτύσσουν από κοινού συστήματα τεχνητής νοημοσύνης».

Πριν από την επένδυση της Google, η Anthropic είχε ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια. Η Alameda Research του Bankman-Fried είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην start-up τεχνητής νοημοσύνης, η οποία επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια πριν κηρύξει πτώχευση πέρυσι.

Η Anthropic, που ιδρύθηκε το 2021, αναπτύσσει το Claude, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης. To Claude είναι ένας πιθανός αντίπαλος του ChatGPT του OpenAI, το οποίο έχει κάνει πάταγο σε ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο τους τελευταίους δύο μήνες. To Claude δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη δημόσια.

Η Anthropic σημείωσε, ότι επικεντρώνεται στην ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, αποκαλώντας τον εαυτό της «ένα A.I. ασφάλειας και έρευνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επένδυση της Google έγινε από το τμήμα του cloud. Η έκθεση σημείωσε ότι, ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να σχεδιάσει να φέρει τα data-intensive computing work της Anthropic στα κέντρα δεδομένων της, ως μέρος μιας προσπάθειας να φτάσει το προβάδισμα που έχει αναλάβει η Microsoft, στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης χάρη στη δουλειά της με το OpenAI.

Να θυμίσουμε επίσης ότι, η Alameda Research ήταν ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο συνιδρύθηκε από τον SBF τον Σεπτέμβριο του 2017. Η εταιρεία φέρεται να είχε πραγματοποιήσει συνολικά 222 επενδύσεις στα πέντε χρόνια λειτουργίας της.

Το FTX και ο όμιλος εταιρειών κρυπτογράφησης, υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις αρχές Νοεμβρίου. Ο Sam Bankman-Fried, ο ιδρυτής της FTX, συνελήφθη αργότερα στις Μπαχάμες αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υπέβαλαν επίσημα ποινικές κατηγορίες εναντίον του. Τελικά εκδόθηκε στις ΗΠΑ όπου αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταβολή εγγύησης 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...