Η HSBC είναι η πρώτη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ που επιτρέπει τα Crypto ETFs

ΑρχικήΝέαΗ HSBC είναι η πρώτη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ που επιτρέπει τα...

Μοιραστείτε το

Μετά τα σκληρά μέτρα της SEC αρχίζουν τα EFTs κρυπτονομισμάτων

Η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ, φέρεται να έχει διαθέσει στους πελάτες της αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται με Bitcoin και Ether (ETF) που είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η κίνηση, σύμφωνα με τον τοπικό δημοσιογράφο Colin Wu, στοχεύει στην επέκταση της έκθεσης των τοπικών χρηστών στα ψηφιακά στοιχεία.

Η HSBC διευκολύνει τις συναλλαγές Crypto ETF

Επί του παρόντος, τα crypto ETFs που έχουν καταχωρηθεί στο χρηματιστήριο περιλαμβάνουν το CSOP Bitcoin Futures ETF και το CSOP Ethereum Futures ETF της CSOP Asset Management. Μια θυγατρική του τμήματος επενδύσεων της Samsung προσφέρει το Samsung Bitcoin Futures Active ETF, στο χρηματιστήριο. Σημειώνουμε ότι τα ETF (Exchange-Traded Funds) κρυπτονομισμάτων είναι επενδυτικά κεφάλαια που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Λειτουργούν παρόμοια με άλλα ETF, αλλά αντί να επενδύουν σε παραδοσιακά χρηματιστηριακά προϊόντα όπως μετοχές ή εμπορεύματα, εστιάζουν σε κρυπτονομίσματα.

Παρέχοντας πρόσβαση στα ETF, η HSBC γίνεται η πρώτη τράπεζα στη διοικητική περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ που δίνει τη δυνατότητα στους τοπικούς επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν ETF κρυπτονομισμάτων. Η αποκάλυψη έρχεται λίγες μέρες αφότου εμφανίστηκαν αναφορές ότι η Κεντρική Τράπεζα του Χονγκ Κονγκ πιέζει την HSBC, την Standard Chartered και την Τράπεζα της Κίνας, να δεχτούν εταιρείες κρυπτονομισμάτων ως πελάτες.

Τις τελευταίες ημέρες, η παγκόσμια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει δει ανανεωμένο ενδιαφέρον για το spot Bitcoin ETF μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών. Η αύξηση των νέων αιτήσεων για το ETF ήρθε αφότου η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, υπέβαλε επίσης την ίδια αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το νέο κρυπτο καθεστώς του Χονγκ Κονγκ

Παράλληλα, η κυκλοφορία των νέων υπηρεσιών ETF κρυπτονομισμάτων της HSBC ακολουθεί ένα νέο καθεστώς που έχει τεθεί σε ισχύ στο Χονγκ Κονγκ από τις αρχές αυτού του μήνα. Ως μέρος των νέων κανόνων, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στη δικαιοδοσία πρέπει τώρα να λάβουν άδεια για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εμπόρους λιανικής.

Όπως αναφέρθηκε από το Finance Magnates, οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν μια διάταξη που απαιτεί από τα ανταλλακτήρια να προστατεύουν τους επενδυτές αξιολογώντας τις γνώσεις τους για τα κρυπτονομίσματα πριν από την ενσωμάτωση τους. Τα ανταλλακτήρια υποχρεούνται επίσης να περιορίζουν την έκθεση των λιανικών επενδυτών στον κίνδυνο περιορίζοντας τους σε κρυπτονομίσματα με μεγάλη κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...