Η HSBC σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΗ HSBC σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Η κορυφαία βρετανική τράπεζα HSBC εντάχθηκε στη λίστα των μεγάλων τραπεζών που μπαίνουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Στις 30 Ιανουαρίου, η τράπεζα δημοσίευσε ορισμένες κρυπτοκεντρικές ευκαιρίες εργασίας με συγκεκριμένα αιτήματα για κενές θέσεις για product director για tokenization και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η κίνηση της βρετανικής πολυεθνικής τράπεζας και εταιρείας χαρτοφυλακίου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είναι σε διαδικασίες για τη διερεύνηση ευκαιριών κρυπτογράφησης και τον μετριασμό των κινδύνων κρυπτογράφησης που συνδέονται με τον εξελισσόμενο χρηματοοικονομικό χώρο. Τα ενδιαφερόμενα άτομα πρέπει να έχουν ζήλο και γνώση του χειρισμού του μεταβαλλόμενου ρυθμιστικού τοπίου.

Η HSBC βλέπει την αγορά κρυπτογράφησης ως ευκαιρία

Η τράπεζα, το 2022, υπέβαλε δύο αιτήσεις για εμπορικά σήματα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, για το όνομα και το λογότυπο της, στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) υπό την ηγεσία του Μάικ Κοντούδη. Η κίνηση είχε ως στόχο την παροχή μιας βάσης για την έναρξη της τράπεζας σε προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και στο metaverse.

Η HSBC πιστεύει ότι η ύπαρξη ασφαλούς πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα στο metaverse σημαίνει ότι η τράπεζα θα μπορεί επίσης να παρέχει εικονικές προπληρωμένες κάρτες, εικονικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και μη ανταλλάξιμες μάρκες (NFT), προσφέροντας υπηρεσίες στο metaverse.

Με περιουσιακά στοιχεία 2,953 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Δεκέμβριο του 2021, η HSBC ξεπέρασε την BNP Paribas και έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη. Τα περιουσιακά στοιχεία (AUC) στην HSBC ήταν 10,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και τα περιουσιακά στοιχεία (AUA) ήταν 4,9 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες για να γίνει κόμβος κρυπτογράφησης. Πρόσφατα έκανε μια συμφωνία μεταξύ του BitcoinPoint και του Poundtoken για να διασφαλιστεί ότι το stablecoin ($GBPT) θα είναι προσβάσιμο σε περίπου 18.000 ΑΤΜ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Paypal, η Visa, η Western Union και η JP Morgan έχουν υποβάλει διάφορες αιτήσεις εμπορικών σημάτων από πέρυσι.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...