Η JP Morgan χρησιμοποιεί τo AI για την ανίχνευση σημάτων συναλλαγών βασισμένων σε πολιτικές δηλώσεις της FED

ΑρχικήΝέαΗ JP Morgan χρησιμοποιεί τo AI για την ανίχνευση σημάτων συναλλαγών βασισμένων...

Μοιραστείτε το

Η επενδυτική τράπεζα χρησιμοποιεί το ChatGPT του OpenAI για να εντοπίζει τα σήματα συναλλαγών από τις πολιτικές δηλώσεις της Federal Reserve.

Η επενδυτική τράπεζα JPMorgan φέρεται να αποκάλυψε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την ανάλυση δηλώσεων και ομιλιών της Federal Reserve για τον εντοπισμό πιθανών σημάτων συναλλαγών (trading signals). Τα trading signals είναι σήματα συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους επενδυτές να πάρουν αποφάσεις αγοραπωλησίας βασιζόμενοι στην πρόβλεψη της κίνησης των τιμών στην αγορά, χρησιμοποιώντας τεχνικές και βασικές αναλύσεις της αγοράς και συχνά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Στις 27 Απριλίου, το Bloomberg ανέφερε ότι η επενδυτική τράπεζα της Wall Street χρησιμοποιεί ένα μοντέλο γλώσσας που βασίζεται στο ChatGPT, για να αφομοιώσει τα σχόλια από τους κεντρικούς τραπεζίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτά τα σήματα πολιτικής της Fed θα βαθμολογηθούν σε μια κλίμακα για να εξαχθεί αυτό που η τράπεζα αποκάλεσε Hawk-Dove Score.

Ο όρος “Hawkish” είναι ένας όρος νομισματικής πολιτικής που αναφέρεται στην αύξηση των επιτοκίων για τη διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο. Το αντίθετο είναι το «Dovish», το οποίο ευνοεί μια επεκτατική νομισματική πολιτική και χαμηλότερα επιτόκια.

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα δώσει στους αναλυτές έναν τρόπο να ανιχνεύουν αλλαγές πολιτικής που θα μπορούσαν να παρέχουν στην τράπεζα προειδοποίηση σχετικά με τα σήματα συναλλαγών. «Οι προκαταρκτικές αιτήσεις είναι ενθαρρυντικές», φέρεται να είπε ο οικονομολόγος της JPMorgan, Joseph Lupton.

Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη αλλαγών στην πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας. Για παράδειγμα, οι δηλώσεις πολιτικής Hawkish, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ενός έτους.

Σύμφωνα με το μοντέλο της JPMorgan, το οποίο μπορεί να αναλύσει δηλώσεις που χρονολογούνται 25 χρόνια πίσω, η στάση της Fed παρουσίασε διακυμάνσεις , αλλά παραμένει κυρίως επιθετική.

Fed and FOMC Hawk-Dove score Source: Bloomberg

Η Federal Reserve αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 βασικές μονάδες, στο 5,25% την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια αύξηση 10 μονάδων στη βαθμολογία Hawk-Dove δείχνει μια πιθανότητα 10% ότι θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση και αντίστροφα.

Η JPMorgan είναι πρόθυμη να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI) προς όφελoς της, αλλά όχι τόσο πρόθυμη να επιτρέπει στους υπαλλήλους της να τις χρησιμοποιούν.

Κανένα συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτέλεσε τον κύριο λόγο για την απόφαση να περιοριστεί η πρόσβαση των εργαζομένων στο chatbot AI, αν και άλλες εταιρείες έχουν κάνει παρόμοιες κινήσεις. Σε μια επιστολή προς τους μετόχους τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, αναφέρει ότι η τράπεζα χρησιμοποιεί περισσότερες από 300 περιπτώσεις τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή της.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...