Η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα είναι τώρα, σύμφωνα με τον Kiyosaki

ΑρχικήΝέαΗ καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα είναι τώρα, σύμφωνα με τον...

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin, ο χρυσός και τα ”luxury brands”, μόλις έλαβαν μια δυναμική έγκριση από τον Robert Kiyosaki, τον γνωστό συγγραφέα του βιβλίου “Rich Dad Poor Dad”.

Σε μια τολμηρή κίνηση που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν τα χρήματα τους, ο χρηματοοικονομικός ”γκουρού” προτρέπει τους επενδυτές να δράσουν γρήγορα και να διαθέσουν τα μετρητά τους σε αυτά τα προϊόντα. Και ο λόγος πίσω από την ανυποχώρητη υποστήριξη του; Δεν είναι τίποτα λιγότερο από το να ανοίξει τα μάτια στον κόσμο, όπου αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει τις παραδοσιακές επενδυτικές στρατηγικές όπως τις γνωρίζουμε.

Αγοράστε Bitcoin πριν γίνει ακριβό


Σε ένα tweet στις 29 Μαρτίου, ο διάσημος συγγραφέας προέτρεψε τους followers του να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC), τα ”luxury brands” και σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός, προτού φτάσουν οι τιμές στα ύψη, λόγω του «συστημικού πληθωρισμού». Η επένδυση σε ”luxury brands” συνήθως περιλαμβάνει την αγορά μετοχών ή μεριδίων σε εταιρείες που κατέχουν και παράγουν πολυτελή αγαθά, όπως κοσμήματα και αξεσουάρ.

Ο Kiyosaki προειδοποίησε επίσης, ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να απειλήσει το μέλλον του καπιταλισμού.

Με τον συστημικό πληθωρισμό που απειλεί να κάνει τα πάντα πιο ακριβά, από τα τρόφιμα μέχρι τα ακίνητα, η επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία που θα διατηρήσουν την αξία τους είναι απαραίτητη. Επίσης ο Kiyosaki πιστεύει ότι το bitcoin και ο χρυσός είναι μερικά από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που όχι μόνο θα αντέξουν τον πληθωρισμό αλλά και θα ανατιμηθούν σε αξία με την πάροδο του χρόνου.

Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο Kiyosaki κατέστησε σαφές ότι η συμβουλή του δεν προοριζόταν για άτομα με «νοοτροπία που δεν επιτρέπει την ανάληψη ρίσκων.». Ως κάποιος που έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την ετοιμότητα του απέναντι σε μια πιθανή παγκόσμια οικονομική κρίση, ο συγγραφέας θέλει τα μηνύματα του να φτάσουν σε όσους είναι σε θέση να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία και που μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε οικονομική καταιγίδα.

Ο Kiyosaki κάνει επίθεση στη FED

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκτυπώσουν περισσότερα χρήματα για να διασώσουν τις αποτυχημένες τράπεζες, με αποτέλεσμα ακόμη υψηλότερο πληθωρισμό.

Πριν από την πιο πρόσφατη προειδοποίηση του, ο Kiyosaki είχε ήδη κατηγορήσει τον Jerome Powell, τον πρόεδρο της Federal Reserve, ότι είπε ψέματα για την κατάσταση του πληθωρισμού. Ο συγγραφέας είναι πεπεισμένος ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται και ότι η πρόσφατη τραπεζική κρίση θα επιδεινώσει την κατάσταση.

BTC total market cap currently at $553 billion on the daily chart at TradingView.com

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Kiyosaki έκανε στο παρελθόν ένα tweet σχετικά με μια επικείμενη τραπεζική κρίση, υποδηλώνοντας ότι «η τρίτη μεγάλη τράπεζα» ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αν και δεν κατονόμασε την εν λόγω τράπεζα, η πρόβλεψη του έγινε πραγματικότητα όταν η Signature Bank κηρύχθηκε αφερέγγυα λίγες μόλις ημέρες μετά το tweet του.

Οι προειδοποιήσεις του Kiyosaki για τον πληθωρισμό και το τραπεζικό σύστημα έχουν πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των οικονομικών εμπειρογνωμόνων για το bitcoin.

Ενώ ορισμένοι βλέπουν τις προβλέψεις του ανησυχητικές και υπερβολικές, άλλοι συμφωνούν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε επισφαλή θέση και ότι οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ”έξω από το κουτί” και να επενδύσουν τα χρήματα τους εκεί που πρέπει.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...