Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ εκδίδει AML οδηγίες για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

ΑρχικήΝέαΗ Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ εκδίδει AML οδηγίες για τα ψηφιακά περιουσιακά...

Μοιραστείτε το

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ εξέδωσε νέες οδηγίες κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που καλύπτει τις συναλλαγές με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων και των ΝFT.

Οι νέες AML οδηγίες οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ εντός ενός μήνα, θα ισχύουν για όλα τα αδειοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, των ανταλλακτηρίων, των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των πρακτόρων και των μεσιτών.

Η καθοδήγηση εξετάζει τους κινδύνους κατά την αντιμετώπιση εικονικών περιουσιακών στοιχείων και παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και υποδηλώνει την αποτελεσματική εφαρμογή των νομικών υποχρεώσεων για τις αδειοδοτημένες χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Επιπλέον,οι οδηγίες παρέχουν σαφείς ορισμούς των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, των παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και των επιχειρηματικών μοντέλων τους.

Οι οδηγίες περιγράφουν τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας που πρέπει να ακολουθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όταν συναλλάσσονται με πελάτες παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, τόνισαν τα κατάλληλα κανάλια και μηχανισμούς μέσω των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να αλληλεπιδρούν με τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

«Οι νέες οδηγίες που σχετίζονται με τον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων συμβάλλουν στην ενίσχυση των εποπτικών και ρυθμιστικών πλαισίων της Κεντρικής Τράπεζας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Khaled Mohamed Balama, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΑΕ.

Προοδευτικοί κανόνες γύρω από τα ψηφιακά στοιχεία

Τα ΗΑΕ είναι ένα από τα προοδευτικά έθνη που ρυθμίζουν τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Ντουμπάι, ένα από τα επτά εμιράτα, σχημάτισε μάλιστα μια ειδική ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τη βιομηχανία εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Τον περασμένο μήνα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, η Αρχή Κεφαλαιαγοράς και Εμπορευμάτων, άρχισε να δέχεται αιτήσεις αδειών για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα επεσήμανε ότι η νέα καθοδήγηση λαμβάνει υπόψη τα πρότυπα της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF). Πέρυσι τον Μάρτιο, η FATF πρόσθεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη «γκρίζα» λίστα της, αυξάνοντας ουσιαστικά την παρακολούθηση της δικαιοδοσίας. Εκείνη την εποχή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με τη FATF για την αντιμετώπιση των ανησυχιών.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες και να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση των αδειοδοτημένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την πρόληψη όλων των ειδών δραστηριοτήτων οικονομικού εγκλήματος και τη μείωση των πιθανών κινδύνων για την προστασία του χρηματοπιστωτικού και νομισματικού συστήματος και τη διατήρηση της ευρωστίας και σταθερότητάς του, σύμφωνα με το Financial Action Task.» συμπλήρωσε ο διοικητής.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...