Η Κίνα επενδύει στο blockchain: Νέο εθνικό ερευνητικό κέντρο στο Πεκίνο για την προώθηση και ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain

ΑρχικήΝέαΗ Κίνα επενδύει στο blockchain: Νέο εθνικό ερευνητικό κέντρο στο Πεκίνο για...

Μοιραστείτε το

Η Κίνα εγκαινίασε το εθνικό της κέντρο blockchain στο Πεκίνο, με στόχο να αναπτύξει τη βιομηχανία Web 3. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα συνεκτικό οικοσύστημα blockchain για ενίσχυση της ψηφιακής βιομηχανίας και την εκβιομηχάνιση του τομέα.


Η Κίνα εγκαινίασε το εθνικό της κέντρο blockchain στο Πεκίνο και αυτό το νεοσύστατο εθνικό ερευνητικό κέντρο στοχεύει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας Web 3 της χώρας. Το ερευνητικό κέντρο έχει ήδη θέσει στόχο να εκπαιδεύσει τουλάχιστον 500.000 επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθήσει συνεργασίες με τοπικά πανεπιστήμια, “δεξαμενές σκέψης” και επιχειρήσεις blockchain για να προωθήσει την πρόοδο της τεχνολογίας στη χώρα. Το ερευνητικό κέντρο έχει υποστηριχθεί από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας για την προώθηση της εκβιομηχάνισης της βιομηχανίας blockchain.

Επιπλέον, ο στόχος πίσω από την έναρξη του ερευνητικού κέντρου είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σε εθνικό επίπεδο που θα συνδέσει με επιτυχία τα υπάρχοντα συστήματα blockchain στην Κίνα, παρέχοντας παράλληλα υποστήριξη σε διάφορες βιομηχανίες.

Ένας διάσημος ακαδημαϊκός, ο Zheng Zhiming, είπε ότι τα υπάρχοντα blockchain στην Κίνα λειτουργούν απομονωμένα το ένα από το άλλο, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ψηφιακής βιομηχανίας. Ως εκ τούτου, ένα συνεκτικό οικοσύστημα blockchain θα έλυνε αυτόν τον περιορισμό καθώς θα περιλάμβανε ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής.

Ο τομέας Blockchain της Κίνας ευδοκιμεί παρά την απαγόρευση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα


Το κέντρο βρίσκεται υπό την ηγεσία της Ακαδημίας Blockchain και Edge Computing του Πεκίνου, ενός εξέχοντος ερευνητικού ιδρύματος. Η Ακαδημία Blockchain και Edge Computing του Πεκίνου είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του blockchain ChainMaker.

Αυτή η εγχώρια τεχνολογία χρησιμεύει ως θεμελιώδες μοντέλο για τις πρωτοβουλίες του κέντρου. Συγκεκριμένα, η ChainMaker έχει κερδίσει την υποστήριξη 50 επιχειρηματικών εταιρειών, κατά κύριο λόγο κρατικών οντοτήτων.

Αξιόλογα ονόματα όπως η China Construction Bank και η China Unicom συγκαταλέγονται στους εξέχοντες υποστηρικτές. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση του Πεκίνου παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση, που αναφέρεται ως 2.0, του συστήματος καταλόγου δεδομένων της.

Αυτό το σύστημα λειτουργεί στο ChainMaker και ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της αναβάθμισης είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και ασφαλούς πλατφόρμας για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων από περισσότερα από 80 κυβερνητικά τμήματα εντός της πρωτεύουσας.

Ενόψει της απαγόρευσης της Κίνας για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, η χώρα διατηρεί ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain για διάφορους κλάδους και την κυβερνητική διοίκηση.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...