Η Κίνα και οι χώρες BRICS: Η συσσώρευση χρυσού και η δημιουργία νέου νομίσματος ως εναλλακτική στο δολάριο

ΑρχικήΝέαΑγορέςΗ Κίνα και οι χώρες BRICS: Η συσσώρευση χρυσού και η δημιουργία...

Μοιραστείτε το

Η Κίνα και οι χώρες BRICS συσσωρεύουν χρυσό και αναπτύσσουν νέο νόμισμα ως εναλλακτική στο δολάριο. Ο χρυσός αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργία ενός πιθανού πολυπολικού οικονομικού μέλλοντος. Οι προσπάθειες αυτές έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Τα κράτη BRICS είναι μια ομάδα αναδυόμενων οικονομικών δυνάμεων που αποτελούνται από τη Βραζιλία (Brazil), τη Ρωσία (Russia), την Ινδία (India), την Κίνα (China) και τη Νότια Αφρική (South Africa). Το ακρωνύμιο BRICS προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών γραμμάτων των ονομάτων αυτών των πέντε χωρών.

Τι γίνεται τώρα με αυτές τις χώρες. Τα κράτη BRICS αγοράζουν μαζικές ποσότητες χρυσού καθώς προετοιμάζονται να τερματίσουν την εξάρτηση τους από το δολάριο ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση της U.S. Global Investors, οι χώρες αυτές, γνωστές ως BRICS επενδύουν στο πολύτιμο μέταλλο και θα συνεχίσουν να είναι “μεγάλοι αγοραστές” χρυσού για το άμεσο μέλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας, Frank Holmes, υποστηρίζει ότι η αύξηση της συλλογής χρυσού από την Κίνα εντάσσεται στη θεωρία της “οικονομικής διχοτόμησης” του κόσμου. Τρεις από τις πέντε χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχουν γίνει καθαροί αγοραστές χρυσού, και η Κίνα έχει προσθέσει 102 τόνους χρυσού στα αποθέματα της από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τον Holmes, ο χρυσός μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος, που δεν θα βασίζεται στο δολάριο. Η ανάπτυξη του δικού τους μέσου πληρωμών από τις BRICS, συμπεριλαμβανομένων και άλλων αναδυόμενων οικονομιών όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, μπορεί να οδηγήσει σε μια μακροπρόθεσμη “οικονομική διχοτόμηση” του κόσμου.

Μένει να φανεί πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι προσπάθειες τους, με τους πρώτους επικριτές όπως ο δισεκατομμυριούχος Chamath Palihapitiya να δηλώνει ότι η Κίνα δεν θα “απεξαρτηθεί” ποτέ αποτελεσματικά όσο το γουάν παραμένει συνδεδεμένο με το δολάριο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την παγκόσμια οικονομική αξία της ομάδας G7 σε βάση αγοραστικής ισοτιμίας, και αυτό μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια τους για τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος.

Η αγορά χρυσού έχει αναδειχθεί ως ένα από τα κυριότερα μέσα για την ανάληψη δράσης προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς οι χώρες των BRICS έχουν αυξήσει τη συλλογή τους στο χρυσό. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να απαιτήσει αρκετό χρόνο και προσπάθεια από τις χώρες των BRICS για να προχωρήσουν στην επίτευξη των στόχων τους.

Συνολικά, η συλλογή χρυσού από τις χώρες των BRICS και η δημιουργία ενός νέου νομίσματος είναι δύο παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν στη μακροπρόθεσμη οικονομική διχοτόμηση του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της κατεύθυνσης. Παρόλο που ορισμένοι επικριτές αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών αυτών, η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των χωρών των BRICS και η αναδυόμενη οικονομική ισχύς τους δείχνουν ότι η επιρροή τους στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αυξηθεί στο μέλλον.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...