Η Κυβέρνηση Μπάιντεν προτείνει 30% φόρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, κλείνοντας τα παραθυράκια του wash-trading

ΑρχικήΝέαΗ Κυβέρνηση Μπάιντεν προτείνει 30% φόρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, κλείνοντας τα παραθυράκια του...

Μοιραστείτε το

Ο προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πρότεινε ειδικό φόρο στους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων ίσο με το 30% του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν.

Σχεδιάζει επίσης να εξαλείψει τις φορολογικές απώλειες που σχετίζονται με το wash-trading των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Υπουργείο των Η.Π.Α. και του εγγράφου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Δείτε παρακάτω τα βασικότερα σημεία:

  • Το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί υπολογιστικούς πόρους — ιδιοκτησία δικής της ή μέσω δανεισμού — για την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα υπόκειται στο φόρο του 30%, ο οποίος αναμένεται να εισαχθεί σε τρία χρόνια σε ετήσια στάδια 10%, ξεκινώντας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

  • «Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας που αποδίδεται στην ανάπτυξη της εξόρυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη, καθώς και να αυξήσει τις τιμές της ενέργειας για όσους μοιράζονται ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών.
  • Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η εκτιμώμενη παγκόσμια χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι μεταξύ 120 και 240 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως, ένα εύρος που υπερβαίνει την ετήσια χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστραλία.

  • Ο προϋπολογισμός του Προέδρου Μπάιντεν για το οικονομικό έτος του 2024 περιελάμβανε επίσης μια πρόταση για την εφαρμογή «wash sale rules» σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν τα φορολογικά κενά. Το Wash trading για φορολογικούς σκοπούς αναφέρεται σε επενδυτές που πωλούν ένα χρηματοοικονομικό στοιχείο έναντι ζημιάς για να διεκδικήσουν την έκπτωση και στη συνέχεια το αγοράζουν πίσω αμέσως.

  • Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων μπορούν να διεκδικήσουν απώλειες που εκπίπτουν από φόρους για ζημιές και στη συνέχεια να αγοράσουν αμέσως tokens, καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν ταξινομούνται ως τίτλοι, ενώ οι έπενδυτές μετοχών και ομολόγων απαγορεύεται να επαναγοράσουν τους ίδιους τίτλους για 30 ημέρες.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να εφαρμόσει τους ίδιους περιορισμούς στα κρυπτονομίσματα από τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, όπου η χώρα ενδέχεται να συγκεντρώσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διόρθωση του “κενού”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...