Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να πουλήσει 41.000 Bitcoin

ΑρχικήΝέαΗ Κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να πουλήσει 41.000 Bitcoin

Μοιραστείτε το

Στις 14 Μαρτίου του 2023, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ πούλησε 9.861 BTC για 215,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις 31 Μαρτίου.

Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να ρευστοποιήσει περισσότερα από 41.000 Bitcoin που κατασχέθηκαν ως μέρος μιας υπόθεσης που συνδέεται με τον δημιουργό του Silk Road, Ross Ulbricht.

Μια κατάθεση της 31ης Μαρτίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σχετικά με την καταδίκη του James Zhong, ανέφερε ότι οι Aμερικανικές Kυβερνητικές αρχές είχαν αρχίσει να ρευστοποιούν περίπου 51.352 BTC που κατασχέθηκαν στην υπόθεση Ulbricht. Σύμφωνα με την κατάθεση, οι αξιωματούχοι πούλησαν περίπου 9.861 BTC για περισσότερα από 215 εκατομμύρια δολάρια στις 14 Μαρτίου, αφήνοντας περίπου 41.491 BTC.

«Η Κυβέρνηση αναμένει το Bitcoin να ρευστοποιηθεί σε τέσσερις ακόμη παρτίδες κατά τη διάρκεια αυτού του ημερολογιακού έτους», βάση της κατάθεσης του δικαστηρίου. “Η Κυβέρνηση κατανοεί από την IRS Criminal Investigation – Asset Recovery & Investigative Services ότι ο δεύτερος γύρος εκκαθάρισης δεν θα πωληθεί πριν από την ημερομηνία καταδίκης του Zhong.”

Τον Νοέμβριο, ο Zhong δήλωσε ένοχος για κατηγορίες απάτης που σχετίζονται με ένα σχέδιο κλοπής Bitcoin από τo Silk Road το 2012. Οι αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν περισσότερα από 50.000 BTC — αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τότε — από το σπίτι του στη Γεωργία, τον Νοέμβριο του 2021.

Ηταν μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων από την Κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 που ανακτήθηκαν περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συνδέονται με το χάκαρισμα του Bitfinex του 2016.

To Silk Road ήταν μια διαδικτυακή μαύρη αγορά που λειτουργούσε στο ”dark web” από το 2011 έως το 2013. Δημιουργήθηκε από ένα άτομο γνωστό ως “Dread Pirate Roberts”, ο οποίος χρησιμοποίησε το ανώνυμο δίκτυο Tor για τη λειτουργία του ιστότοπου.

Το Silk Road στο διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την αγορά και πώληση ναρκωτικών, καθώς και άλλων παράνομων αγαθών και υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin για τη διεξαγωγή συναλλαγών ανώνυμα. Ο ιστότοπος παρείχε επίσης μια πλατφόρμα για τους χρήστες ώστε να συνδέονται μεταξύ τους και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών.

Η πλατφόρμα έκλεισε το 2023 από το FBI με τη σύλληψη του ιδρυτή. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αυτή τη στιγμή εκτίει δισ. ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης του με όρους.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...