Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα εκδώσει πράσινα ομόλογα σε tokens για θεσμικούς επενδυτές

ΑρχικήΝέαΗ κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα εκδώσει πράσινα ομόλογα σε tokens για...

Μοιραστείτε το

Πράσινα ομόλογα σε tokens από την κυβέρνηση του Χονκγ Κονγκ για θεσμικούς επενδυτές και προσπάθεια για θέσπιση νομοθεσιών για την προστασία των επενδυτών και του κλάδου, ειδικά μετά την κατάρρευση της FTX.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Χονγκ Κονγκ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει πράσινα ομόλογα σε tokens για θεσμικούς επενδυτές. Σημαντικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μίλησαν για τα επερχόμενα σχέδια που σχετίζονται με την τεχνολογία, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και την οικονομία, μεταξύ των οποίων ήταν η εστίαση σε αυτά τα πράσινα ομόλογα.

Ο Οικονομικός Γραμματέας του Χονγκ Κονγκ, Chen Maobo, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε πολλά έργα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Ένα από αυτά ήταν ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει πράσινα ομόλογα σε tokens, στα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν θεσμικοί επενδυτές. Είναι ένα ακόμη βήμα για την περιοχή, η οποία έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην δοκιμή της αποκεντρωμένης τεχνολογίας.

Η προσφορά πράσινων ομολόγων αξίζει περίπου 5,75 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη μεγαλύτερη έκδοση ομολόγων ESG στην ασιατική ήπειρο. Δεδομένου ότι τα νέα για την προσφορά κυριάρχησαν στον χώρο, φέρεται να έχει προσελκύσει πάνω από 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες από παγκόσμιους επενδυτές. Η έκδοση πράσινων ομολόγων επέτρεψε τη συμμετοχή επενδυτών που δεν είχαν συμμετάσχει στα προηγούμενα πράσινα ομόλογα της κυβέρνησης.

Πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με blockchain έχουν ξεκινήσει στο Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων Crypto.com, BitMEX, Bitfinex, OSL και άλλων. Σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων blockchain Chainalysis, η πόλη έλαβε 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισερχόμενα κρυπτονομίσματα από το 2020 μέχρι το 2021.

Ωστόσο, η ρυθμιστική αβεβαιότητα του Χονγκ Κονγκ οδήγησε πρόσφατα ορισμένες εταιρείες κρυπτογράφησης να μετακινηθούν σε άλλες αγορές. Εντούτοις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ (SFC) σχεδιάζει να θεσπίσει ρυθμιστικές απαιτήσεις για τα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του FTX. Η SFC επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των επενδυτών και του κλάδου.

Ο Chen Haolian, Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, είπε επίσης ότι η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών εργάζεται για τη ρύθμιση της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι επί του παρόντος εξετάζει κανόνες για ανταλλαγές και δημόσιες διαβουλεύσεις για να ενημερώνει τις αποφάσεις του. Συγκεκριμένα, το νομοθετικό έργο επιτρέπει σε αυτούς τους παρόχους να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και την προστασία των επενδυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...