Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει την ψηφιακή λίρα ενώ οι CEO των Τραπεζών περιορίζουν την πρόσβαση στο Bitcoin

ΑρχικήΝέαΗ Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει την ψηφιακή λίρα ενώ οι CEO...

Μοιραστείτε το

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να δείχνει την επιθυμία του για μια ψηφιακή λίρα, ενώ από την αλλλη οι Τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσβαση στο Bitcoin. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσαν ένα έγγραφο διαβούλευσης που περιγράφει την υπόθεση τους για ένα Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) ή αλλιώς μια «ψηφιακή λίρα». Το έγγραφο έχει εξεταστεί από την Taskforce CBDC Bank-Treasury, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Αν και η Τράπεζα εξακολουθεί να εξετάζει εάν θα εισαγάγει την ψηφιακή λίρα, πιστεύει ότι πρέπει να μελετήσει όλες τις όψεις πριν την τελική απόφαση. Εάν εισαχθεί, η ψηφιακή λίρα θα ήταν μια μορφή στερλίνας που θα χρησιμοποιούνταν από νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις καθημερινές τους πληρωμές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεργαστούν με ενδιαφερόμενα μέρη σε ολόκληρη τη χώρα για να εισακούσουν τις απόψεις τους σχετικά με το προτεινόμενο μοντέλο.

Ταυτόχρονα, ένας κατευθυντήριος οδηγός που αποκαλύφθηκε από τον κυβερνήτη Άντριου Μπέιλι και τον καγκελάριο Τζέρεμι Χαντ περιέγραψε λεπτομερώς τον στόχο τους ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή των Τραπεζών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, οι δύο αξιωματούχοι είπαν ότι οι καταναλωτές θα αποτραπούν από το να αποθησαυρίσουν τις νέες ψηφιακές λίρες που εξέδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας. Για να αποτρέψουν τις μεγάλες και γρήγορες εκροές από τις παραδοσιακές τράπεζες, οι Βρετανοί θα περιοριστούν στη μεταφορά μερικών χιλιάδων ψηφιακών λιρών στους λογαριασμούς τους. Θα υπάρχει περιορισμός. Η φύση του ψηφιακού χρήματος θεωρείται φαινομενικά ως πιθανός κίνδυνος για τη σταθερότητα του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος. Το έγγραφο διαβούλευσης που αναφέρθηκε προηγουμένως ανέφερε ότι το όριο αυτο θα μπορούσε ενδεχομένως να ανέρχεται στις £10.000.

Και ενώ λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις, στην την αντίπερα όχθη, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι Τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με αναφορές, εμποδίζουν την πρόσβαση των πελατών σε κρυπτονομίσματα λόγω ανησυχιών για απάτη και αστάθεια. Στελέχη εμφανίστηκαν ενώπιον της Επίλεκτης Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσουν το θέμα.

Η Alison Rose, Διευθύνων Σύμβουλος του NatWest Group, είπε στην Επιτροπή ότι η Τράπεζα είχε υιοθετήσει μια «αρκετά σκληρή γραμμή» σχετικά με τα κρυπτονομίσματα λόγω της αστάθειας των πλατφορμών και του κινδύνου απάτης. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας αναφέρθηκαν ως η κύρια πηγή απάτης, ωστόσο τα στελέχη εξέφρασαν επίσης την υποστήριξη τους για τους νέους κανονισμούς που πρότεινε το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα αυτά τα γεγονότα υποδεικνύουν την ικανότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη βοήθεια μεγάλων εταιρειών, να ελέγξουν τους πολίτες με αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τη χρήση των χρημάτων τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να κάνει περαιτέρω βήματα προς τον περιορισμό της βιομηχανίας bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, ενώ από την άλλη επιδιώκει ένα σύστημα CBDC που θα πραγματοποιούσε τις χειρότερες προβλέψεις αυτής της τεχνολογίας.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...