Η λευκή βίβλος του Bitcoin είναι πλέον διαθέσιμη σε 43 διαφορετικές γλώσσες

ΑρχικήΝέαΗ λευκή βίβλος του Bitcoin είναι πλέον διαθέσιμη σε 43 διαφορετικές γλώσσες

Μοιραστείτε το

Η λευκή βίβλος του Bitcoin, που συντάχθηκε από τον Satoshi Nakamoto, συνεχίζει να διαδίδεται σε πολλές γλώσσες από μέλη της κοινότητας που προσπαθούν να κάνουν το περιεχόμενο του εγγράφου προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μέχρι σήμερα, η λευκή βίβλος έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες, μεταξύ άλλων, όπως κινέζικα, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ινδονησιακά και σουηδικά, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το bitcoin.org στις 10 Απριλίου.

Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα όρασης, η λευκή βίβλος διατίθεται και σε κώδικα μπράιγ. Αυτές οι προσπάθειες συνέβαλαν σημαντικά στο να γίνει το περιεχόμενο του εγγράφου πιο προσιτό και κατανοητό σε ένα ευρύτερο κοινό παγκοσμίως.

Η μετάφραση της λευκής βίβλου του Bitcoin παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάργηση των φραγμών εισόδου στο Bitcoin, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα την τεχνολογία του. Με την εξάλειψη του γλωσσικού φραγμού, οι άνθρωποι μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα και να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin.

Όποιος ενδιαφέρεται να μεταφράσει τη λευκή βίβλο μπορεί να το κάνει υποβάλλοντας ένα αίτημα μέσω της σελίδας Github bitcoin.org. Αυτή η ανοιχτή προσέγγιση επιτρέπει σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, να συμβάλει στη διάδοση της γνώσης για το Bitcoin και να το βοηθήσει να γίνει πιο προσιτό σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσών.

Η λευκή βίβλος του Bitcoin βρέθηκε στα Apple MacBooks

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η λευκή βίβλος του Bitcoin βρέθηκε θαμμένη βαθιά μέσα στα αρχεία συστήματος της Apple, σε υπολογιστές με macOS Catalina ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το έγγραφο, το οποίο έχει το όνομα αρχείου “simpledoc.pdf”, υποτίθεται ότι παρουσιάζει τις ιδέες του Satoshi Nakamoto για μια αποκεντρωμένη μορφή νομίσματος που βασίζεται σε ένα δημόσιο καθολικό και στις εννέα από τις σελίδες του.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο αυτοαποκαλούμενος Satoshi Dr. Craig Wright, κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα ότι παραβίασε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων τοποθετώντας τη λευκή βίβλο Bitcoin στα MacBooks. Ο Wright είναι γνωστός για την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το Bitcoin και την υποκείμενη τεχνολογία του.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...