Η Mastercard λανσάρει κάρτα Bitcoin στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ

ΑρχικήΝέαΗ Mastercard λανσάρει κάρτα Bitcoin στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ

Μοιραστείτε το

Η Bybit, το τρίτο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας χρεωστικής κάρτας που εκδόθηκε από την Moorwand και τροφοδοτείται από το δίκτυο Mastercard.

Οι χρήστες θα μπορούν να μεταβούν εύκολα από τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο του fiat και να κάνουν αγορές ή να κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας την κάρτα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στις 6 Μαρτίου.

Χρησιμοποιώντας την Bybit Card, οι καταναλωτές μπορούν να παρακάμψουν την ανάγκη για μεσάζοντες και άλλους παρόχους όταν πραγματοποιούν άμεσες πληρωμές για προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα τους. Πελάτες σε χώρες που πληρούν τις προϋποθέσεις στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες KYC και AML, θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας όταν γίνει προσβάσιμη.

Κατά την κυκλοφορία, η Bybit Card θα υποστηρίζει μια βασική ομάδα κρυπτονομισμάτων, όπως BTC, ETH, USDT, USDC και XRP. Περισσότερα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να υποστηρίζονται στο μέλλον. Σε περίπτωση που ζητηθεί πληρωμή, το υπόλοιπο του πελάτη σε αυτά τα ψηφιακά στοιχεία θα μετατραπεί αμέσως είτε σε Ευρώ είτε σε Στερλίνες, ανάλογα με το πού βρίσκεται ο πελάτης.

Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παγκοσμίως

Η Bybit σχεδιάζει να παράσχει την κάρτα τον Απρίλιο, με τους πελάτες να λαμβάνουν τις κάρτες ταχυδρομικώς, η οποία θα τους παρέχει πρόσβαση σε αναλήψεις από ATM και αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Christian Rau, Senior Vice President of Fintech και Crypto Mastercard Europe, δήλωσε:

«Η Mastercard δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες, τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν την ψηφιακή αξία όπως θέλουν, με τη σιγουριά ότι το κάνουν με ασφάλεια. Με κυκλοφορίες όπως αυτή, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να καινοτομούμε στις πληρωμές κάνοντας τα ψηφιακά στοιχεία πιο προσιτά σε όλο το οικοσύστημα».

Συγκεκριμένα, η κίνηση ακολουθεί την απόφαση της VISA να κυκλοφορήσει κάρτες Bitcoin στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε 40 χώρες της Ασίας, τον Φεβρουάριο.

Παρά την μεγάλη πρόοδο της επιχείρησης στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο γίγαντας πληρωμών φημολογείτε ότι ανέστειλε την περαιτέρω ανάμειξη του στον τομέα λόγω των προβληματισμών για τη σταθερότητα του. Ωστόσο, η Visa έκτοτε επανέλαβε τη δέσμευση της για τα κρυπτονομίσματα, διαψεύδοντας τις αναφορές ότι σχεδιάζει να σταματήσει την ώθηση στα κρυπτονομίσματα λόγω των αβέβαιων συνθηκών της αγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...