Η Mercedes-Benz προσθέτει ChatGPT στα αυτοκίνητα για φωνητικές εντολές AI

ΑρχικήΝέαΤεχνολογίαΗ Mercedes-Benz προσθέτει ChatGPT στα αυτοκίνητα για φωνητικές εντολές AI

Μοιραστείτε το

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ενσωματώσει το chatbot ChatGPT του OpenAI στη λειτουργία της Mercedes-Benz User Experience (MBUX) στις Η.Π.Α.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσθέσει το chatbot του OpenAI ChatGPT στα αυτοκίνητα της μέσω ενός προγράμματος beta για τη λειτουργία Mercedes-Benz User Experience (MBUX) στα οχήματα της, επιτρέποντας φωνητικές εντολές με AI και πρόσθετες λειτουργίες.

Η beta θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Οι οδηγοί που θέλουν να συμμετάσχουν στην έκδοση beta πρέπει απλώς να ρωτήσουν το αυτοκίνητο τους για να ξεκινήσουν. Η πρωτοβουλία θα περιοριστεί στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Mercedes-Benz είπε ότι το δημοφιλές chatbot έρχεται στα αυτοκίνητα της μέσω της Υπηρεσίας Microsoft Azure OpenAI που κυκλοφόρησε από τον τεχνολογικό γίγαντα τον Μάρτιο. Ενώ η προσθήκη του ChatGPT είναι νέα, ο φωνητικός βοηθός MBUX και η λειτουργία “Hey Mercedes” του κυκλοφόρησαν το 2018 στη Mercedes-Benz A-Class.

«Οι φωνητικές εντολές για την τεχνητή νοημοσύνη γίνονται μέσω του αυτοκινήτου», είπε στο Decrypt εκπρόσωπος πωλήσεων στη Mercedes-Benz του Carlsbad στην Καλιφόρνια, «έτσι θα μιλάτε απευθείας στο αυτοκίνητο».

«Ο βοηθός φωνής επιτρέπει στους οδηγούς να αλλάζουν τη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο, να παίζουν μουσική ή να ρυθμίζουν την πλοήγηση», είπε ο πωλητής, προσθέτοντας ότι οι εντολές λειτουργούν μόνο μέσα στο αυτοκίνητο.

Ενώ η τρέχουσα έκδοση της δυνατότητας “Hey Mercedes” μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, η αναβάθμιση στο μοντέλο του ChatGPT στοχεύει στο να κάνει τις απαντήσεις πιο εύχρηστες. Ωστόσο, η εκτεταμένη ανησυχία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους ιδιοκτήτες Benz.

Για όσους οδηγούς Mercedes-Benz δεν αισθάνονται άνετα με το ChatGPT στα αυτοκίνητα τους, η εταιρεία δήλωσε ότι η προστασία δεδομένων είναι κορυφαία προτεραιότητα. Το ChatGPT θα λειτουργεί μέσα σε ένα «ελεγχόμενο cloud», πρόσθεσε η εταιρεία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παρακολουθεί για πιθανούς κινδύνους και τρόπους βελτίωσης του συστήματος.

«Η ενσωμάτωση του ChatGPT με τη Microsoft στο ελεγχόμενο περιβάλλον cloud μας είναι ένα ορόσημο στην πορεία μας να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας το κέντρο της ψηφιακής ζωής των πελατών μας», δήλωσε ο Markus Schäfer, CTO του Ομίλου Mercedes-Benz.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...