Η Meta είχε ζημιές 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο Metaverse

ΑρχικήΝέαΗ Meta είχε ζημιές 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο Metaverse

Μοιραστείτε το

Το Metaverse bid του Mark Zuckerberg αποδείχθηκε δαπανηρή επένδυση για την εταιρεία εν μέσω μιας επίμονης bear market καθώς η Reality Labs έχασε 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Meta, το κομμάτι του metaverse της εταιρείας, κατέγραψε λειτουργικές ζημιές ύψους 4,28 δισεκατομμυρίων δολαριών το τέταρτο τρίμηνο, μειώνοντας το σύνολο του έτους.

Ενημερώνουμε ότι το Facebook μετονομάστηκε σε Meta το φθινόπωρο του 2021 καθώς ο Zuckerberg διπλασίασε τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ψηφιακού σύμπαντος-metaverse, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται, να ψωνίζουν, να παίζουν και να μαθαίνουν. Ωστόσο, καθώς η υιοθέτηση του metaverse έχει επιβραδυνθεί το 2022 λόγω των συνθηκών της αγοράς, οι επενδυτές της εταιρείας ζήτησαν περιορισμό των δαπανών στον τομέα αυτό.

Χάνονται δισεκατομμύρια στο Metaverse

Το τέταρτο τρίμηνο, η Reality Labs έβγαλε 727 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα της για το σύνολο του έτους ανήλθαν στα 2,16 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση από 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Παρά τις απώλειες, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν σχεδιάζει να αλλάξει τη μακροπρόθεσμη πορεία του αυτό το διάστημα.

«Οι προτεραιότητες μας δεν έχουν αλλάξει από πέρυσι. Τα δύο μεγάλα ”τεχνολογικά κύματα” που οδηγούν τον οδικό μας χάρτη είναι για σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη και μακροπρόθεσμα το metaverse».

Η εταιρεία προώθησε το Quest Pro στα τέλη του περασμένου έτους, το οποίο διαφημίζεται ως η πρώτη mainstream συσκευή μικτής πραγματικότητας. Ο Ζούκερμπεργκ, υποστήριξε ότι το επίκεντρο θα είναι η «παροχή καλύτερων κοινωνικών εμπειριών από ό,τι είναι σήμερα με την χρήση τηλεφώνων».

Τα ακουστικά της επόμενης γενιάς για τους καταναλωτές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά αργότερα μέσα σ’αυτό το έτος με την ονομασία “Meta Reality”. Με το όνομα αυτό η εκτελεστική αρχή πιστεύει ότι μπορεί να “καθιερώσει την τεχνολογία ως τη βάση για όλα τα ακουστικά στο μέλλον”.

Ο Zuckerberg τόνισε επίσης ότι υπάρχουν περισσότερες από 200 εφαρμογές σε συσκευές VR που έχουν καταφέρει να αποφέρουν έσοδα 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι ζημιές θα συνεχίσουν;

Οι απώλειες για την Reality Labs αναμένεται να συνεχιστούν. Απαντώντας σε μια ερώτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων, η CFO της Meta Susan Li είπε ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημιές για το τμήμα metaverse θα αυξηθούν για ολόκληρο το 2023. Σύμφωνα με το στέλεχος, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει «με νόημα» σε αυτόν τον τομέα , αναφέροντας σημαντικές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες.

«Είναι μια επένδυση μακράς διάρκειας και οι επενδύσεις μας εδώ υποστηρίζονται από την ανάγκη να αυξήσουμε το σύνολο των λειτουργικών κερδών ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούμε αυτές τις επενδύσεις».

Εν τω μεταξύ, η Meta έλαβε έγκριση από τον δικαστή Edward Davila στο Επαρχιακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, να αποκτήσει μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας, την Within.

Η Meta είχε σχεδιάσει να αγοράσει την εταιρεία, καθώς και την εφαρμογή γυμναστικής της Supernatural, για να αποκτήσει, σύμφωνα με ισχυρισμούς, ένα σημαντικό προβάδισμα για το metaverse όραμα της. Σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την κίνηση, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), κατέθεσε μήνυση κατά των Meta και Zuckerberg.

Παρά το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε την εντολή από την FTC, εξέδωσε προσωρινή περιοριστική εντολή για να αποτρέψει τη Meta να κλείσει τη συμφωνία για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...