Η NatWest Bank απαιτεί τώρα ειδοποίηση για αναλήψεις μετρητών και κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΗ NatWest Bank απαιτεί τώρα ειδοποίηση για αναλήψεις μετρητών και κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Νέα πολιτική από την Natwest για τις αναλήψεις μετρητών και κρυπτονομισμάτων. Μέχρι τι ποσό πρέπει να δώσουν ειδοποίηση οι πελάτες;

Σύμφωνα με μια ειδοποίηση αναρτημένη στην είσοδο της τράπεζας, οι πελάτες που απαιτούν «μεγάλα ποσά», που είναι £2.000 και άνω, πρέπει να δώσουν ειδοποίηση 24 ώρες πριν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πελάτες θα πρέπει επίσης να παράσχουν μια εξήγηση και τεκμηρίωση σχετικά με τη φύση και το σκοπό των συναλλαγών τους και θα πρέπει να παρέχεται επαρκής «τεκμηρίωση». Η τεκμηρίωση θα περιλαμβάνει τη χρεωστική κάρτα και το pin, μια ταυτότητα και τιμολόγια πληρωμής όπου χρειάζεται.

Η ειδοποίηση επεσήμανε επίσης ότι η εκ των προτέρων ειδοποίηση της τράπεζας δεν συνιστά εξουσιοδότηση για ανάληψη των κεφαλαίων κάποιου. Εάν το υποκατάστημα δεν είναι «ικανοποιημένο» με την εξήγηση και την τεκμηρίωση που παρέχεται, επιτρέπεται στο υποκατάστημα να αρνηθεί τη συναλλαγή του πελάτη.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το σκεπτικό πίσω από τέτοιες εξελίξεις είναι να «διατηρούνται οι πελάτες ασφαλείς», γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση το προηγούμενο σκεπτικό που έθεσε η τράπεζα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), εαν τα κρυπτονομίσματα κατηγορούνται άδικα για τις αστοχίες της παραδοσιακής τράπεζας.

Η κίνηση αυτή με τα νέα όρια επηρεάζει τους πελάτες που χρησιμοποιούν την τράπεζα για να συναλλάσσονται με κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και που επιθυμούν να εξαργυρώσουν, μέσω τραπεζικών μεταφορών, νομίσματα όπως το Bitcoin και άλλα.

Bitcoin price for June 18 | Source: BTCUSDT On Binance, TradingView

Η NatWest θέτει ημερήσιο όριο £1.000

Εβδομάδες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2023, η NatWest εισήγαγε ένα ημερήσιο όριο £1.000 και ένα όριο πληρωμής 30 ημερών £5.000 για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Πήραν αυτήν την απόφαση αναφέροντας τις απώλειες 329 εκατομμυρίων λιρών που υπέστησαν οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω απάτες από τη χρήση κρυπτονομισμάτων το προηγούμενο έτος, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες άνω των 35 ήταν δημογραφικός στόχος για τέτοιες απάτες.

Η κίνηση της NatWest να «βελτιώσει την προστασία των πελατών» από εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα ήταν κατανοητή εκείνη την εποχή, ωστόσο εμπόδιζε επίσης τη νόμιμη χρήση κρυπτονομισμάτων μέσω των νόμιμων ανταλλακτηρίων.
Αυτό αύξησε την ανάγκη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επιδιώκουν την ισορροπία κατά την προστασία των πελατών τους, να διασφαλίζουν ότι τα ατομικά δικαιώματα των χρηστών δεν θίγονται και οι καινοτομίες δεν καταπνίγονται.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...