Η Νέα Υόρκη θα επιτρέψει πληρωμές για φόρους και πρόστιμα με κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαΗ Νέα Υόρκη θα επιτρέψει πληρωμές για φόρους και πρόστιμα με κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Το νομοσχέδιο A523 της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, που εισήχθη από το μέλος της Δημοκρατικής Συνέλευσης, Κλάιντ Βανέλ, προσπαθεί να διευκρινίσει ότι οι υπηρεσίες της πολιτείας μπορούν νόμιμα να αποδεχτούν κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στις κρατικές υπηρεσίες να συνάπτουν συμφωνίες με άτομα ή οντότητες για να αποδέχονται κρυπτονομίσματα για διάφορους τύπους τελών, συμπεριλαμβανομένων προστίμων, κυρώσεων, φόρων και άλλων.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το νομοσχέδιο δεν αναγκάζει τις κρατικές υπηρεσίες να δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα, αλλά καθιστά σαφές ότι τα δικαστήρια πρέπει να επιβάλλουν αυτές τις συμφωνίες.

Η Νέα Υόρκη δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Το νομοσχέδιο ορίζει το κρυπτονόμισμα ως οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιεί τεχνικές κρυπτογράφησης για τη ρύθμιση της δημιουργίας νομισματικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, του bitcoin, του ethereum, του litecoin και του bitcoin cash.

Το νομοσχέδιο αναγνωρίζει επίσης ότι ορισμένα κρυπτονομίσματα έχουν έναν «εκδότη» και επιτρέπει στις κρατικές υπηρεσίες να χρεώνουν επιπλέον τέλος εάν χρεώνεται προμήθεια από τον εκδότη του κρυπτονομίσματος.

Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, πρέπει να λάβει έγκριση τόσο από τη Συνέλευση της Νέας Υόρκης, όσο και από τη Γερουσία και να υπογραφεί από την Κυβερνήτη Κάθι Χότσουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης δεν είχε και την καλύτερη σχέση με τα κρυπτονομίσματα. Τον Νοέμβριο του 2022, ψηφίστηκε στη Νέα Υόρκη ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε την πλειονότητα των εργασιών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εντός της πολιτείας.

Επιπλέον, ο περιοριστικός νόμος «BitLicense» της πολιτείας, ο οποίος απαιτεί την απόκτηση όλων των ανταλλαγών κρυπτογράφησης, έχει δεχθεί έντονη κριτική. Τον Απρίλιο του 2022, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε ακόμη και την κατάργηση του νόμου BitLicense. Έτσι, αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» όσον αφορά τη στάση του κράτους για τα κρυπτονομίσματα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...