Η Nokia από τα κινήτα τηλέφωνα στην ανάπτυξη του Metaverse για τις βιομηχανίες

ΑρχικήΝέαΗ Nokia από τα κινήτα τηλέφωνα στην ανάπτυξη του Metaverse για τις...

Μοιραστείτε το

Κάποτε η Nokia ήταν γνωστή ως κατασκευαστής ανθεκτικών κινητών τηλεφώνων, ενώ τώρα εργάζεται για την ανάπτυξη του metaverse για τις βιομηχανίες.

Από ζυθοποιεία σε διαφορετικά μέρη στον πλανήτη μέχρι σε τεχνικούς αεροσκαφών σε απομονωμένα αεροδρόμια, η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών Nokia, αναζητά τρόπους να χρησιμοποιήσει το metaverse για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Η Nokia, την οποία πολλοί θυμούνται ως μια κατασκευάστρια εταιρεία κινητών συσκευών για καταναλωτές, έκτοτε, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη τεχνολογίας και εξοπλισμού που «παρέχει το Διαδίκτυο».

Ο Robert Joyce, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Nokia Oceania, είπε στην Cointelegraph ότι μέρος αυτών των σχεδίων περιλαμβάνει επίσης την χρήση του metaverse.

«Η Nokia πέρυσι δημιούργησε δύο εργαστήρια για να εξετάσει το metaverse και τις τεχνολογίες που στηρίζουν το Metaverse».

Πέρυσι, η Nokia άρχισε να συνεργάζεται με ένα πανεπιστήμιο στην Αυστραλία για να παραδώσει μια μικροζυθοποιία συνδεδεμένη με 5G χρησιμοποιώντας τεχνολογία metaverse, σημείωσε ο Joyce. Χρησιμοποιώντας επαυξημένη πραγματικότητα (AR), ερευνητές από ένα τεχνολογικό εργαστήριο ζυθοποιίας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, εργάζονται μαζί με ερευνητές από μια δίδυμη εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

«Πραγματικά κάνουν κοινά πειράματα όπου παρασκευάζουν μπύρα, αλλάζουν τη διαδικασία, τη θερμοκρασία, τους χρόνους, τους όγκους, τις συνταγές […] και ανατροφοδοτούν όλη αυτή τη διαδικασία παρασκευής στο ψηφιακό δίδυμο», εξήγησε.

«Στη συνέχεια μπορούν πραγματικά να προσομοιώσουν τη ζυθοποιία στο ψηφιακό δίδυμο, ώστε να τελειοποιήσουν την μπύρα στον ψηφιακό χώρο».

Εν τω μεταξύ, στη Νότια Αυστραλία, ο Joyce είπε ότι η Nokia χρησιμοποιεί το metaverse για να βοηθήσει τους τεχνικούς αεροσκαφών Cessna σε απομακρυσμένα αεροδρόμια.

«Δουλέψαμε με μια εταιρεία που είχε ένα εικονικό αεροσκάφος Cessna […] Έχετε ένα Cessna μπροστά σας και μετά έχετε μια ηχητική οδηγία στο αυτί σας για να σας πει πώς να αλλάξετε τον τροχό ή να αλλάξετε ένα μέρος στον κινητήρα», είπε ο Joyce.

«Είχαμε ένα συνδεδεμένο 5G Microsoft HoloLens και μπορέσαμε να δώσουμε οδηγίες στους ανθρώπους πώς να εξυπηρετούν ένα Cessna χρησιμοποιώντας σε αυτήν την περίπτωση επαυξημένη πραγματικότητα (AR)».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής και τεχνολογίας της Nokia, Nishant Batra, δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ότι το metaverse θα έχει τον μεγαλύτερο άμεσο αντίκτυπο στις βιομηχανίες και όχι τόσο στην καταναλωτική αγορά.

«Τα λιμάνια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ψηφιακά δίδυμα για να παρακολουθούν κάθε κοντέινερ στις αποβάθρες τους. Οι αεροδιαστημικές εταιρείες κατασκευάζουν κινητήρες και ατράκτους στον ψηφιακό κόσμο για να προσομοιώσουν ακριβώς πώς θα πετάξει ένα αεροσκάφος – πολύ πριν χρησιμοποιήσουν το πρώτο του μηχανικό μέρος», έγραψε ο Batra σε ένα άρθρο του WEF στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Joyce συμφώνησε με τη δήλωση, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει ότι το «καταναλωτικό metaverse» θα απογειωθεί μέχρι το 2030. Είπε ότι μέχρι το επόμενο έτος θα υπάρχουν πενταπλάσια έσοδα που δαπανώνται για το «βιομηχανικό metaverse» σε σύγκριση με το metaverse των καταναλωτών ή των επιχειρήσεων.

«Η τεχνολογία δεν είναι ακόμα εκεί, η τεχνολογία είναι πίσω», είπε ο Joyce, αναφερόμενος στις διαθέσιμες επί του παρόντος συσκευές metaverse για τους καταναλωτές.

«Δεν είναι η καλύτερη εμπειρία να έχεις ένα Quest 2 στο κεφάλι σου για μερικές ώρες και δεν είναι μέχρι να φτάσει ο κόσμος στα wearables επαυξημένης πραγματικότητας που είναι άνετα και μαζικής παραγωγής».

«Θα περάσουν τρία ή ακόμη και πέντε χρόνια μεχρι να δούμε πραγματικά μαζική απορρόφηση στην καταναλωτική εικονική πραγματικότητα ή τις υπηρεσίες επαυξημένης πραγματικότητας».

Όταν ρωτήθηκε πώς το blockchain θα παίξει ρόλο στο μέλλον του metaverse, ο Joyce ήταν αισιόδοξος ότι η τεχνολογία θα είναι το κλειδί όταν πρόκειται για πληρωμές ή μεταφορά περιουσιακών στοιχείων.

«Αν επρόκειτο να αγοράσω ένα σπίτι δίπλα στον Snoop Dogg και θέλω να διασφαλίσω ότι δεν θα μπορούσε να ανυψωθεί, να μετατοπιστεί και να αντιγραφεί, τότε το blockchain θα ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά τη διατήρηση της μοναδικότητας σε έναν ψηφιακό χώρο».

Ο Joyce, ωστόσο, είπε ότι δεν πιστεύει ότι το blockchain είναι αναγκαίο σε όλες τις εφαρμογές.

«Δεν είναι μια βασική τεχνολογία υποστήριξης για το μετασύμπαν, αλλά χαίρομαι που το έχουμε […] και θα χρησιμοποιηθεί στο metaverse», κατέληξε.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...