Η Οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται

ΑρχικήΝέαΑγορέςΗ Οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται

Μοιραστείτε το

Καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την κατάρρευση των τραπεζών, ειδικά με την πρόσφατη πτώχευση της First Republic Bank, η έναρξη μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στις Η.Π.Α. έχει μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Wall Street Journal, η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιδεινωθεί με μεγάλη ταχύτητα κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Η υπουργός Οικονομικών, Janet Yellen, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να αθετήσει την πληρωμή του δημόσιου χρέους της έως την 1η Ιουνίου, εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο χρέους. Χωρίς το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο του χρέους, οι ΗΠΑ θα αθετήσουν τις πληρωμές τους για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντήσει ορισμένα μέλη του Κογκρέσου για να συζητήσουν το θέμα.

Μια χρεοκοπία θα έβαζε οριστικά τα ταμεία της χώρας στο κόκκινο. Κατά συνέπεια, η κατάσταση θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με τη λήψη νέων δανείων. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία είναι συνηθισμένες οι σύγχρονες χώρες, αλλά που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική. Ειδικά σε μια εποχή που το δολάριο απειλείται περισσότερο από ποτέ.

Πράγματι, η λίστα διευρύνεται σταδιακά όσον αφορά τις ξένες χώρες που στρέφονται σε άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη διευθέτηση του εμπορίου. Προς το παρόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη προσφέρει λύση στο πρόβλημα, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με την WSJ, δεν θα υπάρξει συμφωνία σύντομα.

Πώς θα αντιδρούσαν τα Crypto σε περίπτωση χρεοκοπίας των ΗΠΑ;

Καθώς το Bitcoin (BTC) έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο, ενοποιημένο από τη συσχέτιση του με τον χρυσό, πολλοί Αμερικανοί θα μπορούσαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα προκειμένου να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Έτσι, τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να γίνουν μια εναλλακτική επιλογή. Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που το Ελ Σαλβαδόρ ή η Βουλγαρία μπορούν να γίνουν οι πλουσιότερες από τις χώρες λόγω των διαθεσίμων τους σε Bitcoin. Ωστόσο, εμπορεύματα όπως ο χρυσός εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό ανταγωνισμό.

Προς το παρόν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μιλήσει για τις προοπτικές της άμεσα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin. Οι ειδικοί του κλάδου αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 25 bps.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...