Η πλατφόρμα DeFi της JPMorgan θα ανοίξει εργαστήριο καινοτομίας crypto στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΗ πλατφόρμα DeFi της JPMorgan θα ανοίξει εργαστήριο καινοτομίας crypto στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το

Παρά το γεγονός ότι ο CEO της JPMorgan Chase Jamie Dimon κατηγόρησε επανειλημμένα το Bitcoin (BTC) ως «υπερβολική απάτη», καθώς συγκρίνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με ένα σχέδιο Ponzi, ο αμερικανικός τραπεζικός γίγαντας συνεχίζει να προοδεύει στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το υποκατάστημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) της JPMorgan, Onyx, ανοίγει ένα Εργαστήριο Καινοτομίας στην Αθήνα, «με αρχική εστίαση στην οικοδόμηση ικανοτήτων που σχετίζονται με το blockchain», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Blockchain Launch και Onyx Digital Assets της πλατφόρμας, Tyrone Lobban, σε μία ανάρτηση στις 13 Φεβρουαρίου στο LinkedIn.

Όπως εξήγησε ο Lobban, η έναρξη του εργαστηρίου είναι μέρος των προσπαθειών της εταιρείας για την επέκταση της έννοιας της ψηφιακής ταυτότητας, την οποία θεωρεί απαραίτητη για την περαιτέρω πρόοδο των υπηρεσιών Web3:

«Η ομάδα της Αθήνας θα αποτελέσει μέρος του Onyx Blockchain Launch και θα είναι ο πυρήνας για την εξερεύνηση και τη δημιουργία λύσεων Ψηφιακής Ταυτότητας, επεκτείνοντας τις δυνατότητες που χρησιμοποιήσαμε πιλοτικά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι η Ψηφιακή Ταυτότητα είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα της κλίμακας για το web3 και μπορεί να επιτρέψει εντελώς νέες αλληλεπιδράσεις και υπηρεσίες για το web2 και το web3».

Για το σκοπό αυτό, ο Lobban προέτρεψε τους ταλαντούχους μηχανικούς που «θέλουν να εργαστούν, να υποβάλουν αίτηση για τις νέες θέσεις της πλατφόρμας στην Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν μηχανικούς λογισμικού full-stack, μηχανικό εφαρμογών για κινητά, και τεχνικό διευθυντή της Onyx Launch.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, τον Νοέμβριο, η JPMorgan κατοχύρωσε ένα εμπορικό σήμα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) για το «J.P. MORGAN WALLET», επιδιώκοντας να προσφέρει ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για ανταλλαγή και μεταφορά ψηφιακών νομισμάτων, το οποίο αργότερα παραχώρησε ο USPTO.

Οι αυξημένες προσπάθειες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα φαίνεται να είναι μια απάντηση στο αυξημένο δημόσιο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, το οποίο η εταιρεία αναγνώρισε αναλύοντας τις δραστηριότητες των πελατών της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σχεδόν το 13% όλων των νοικοκυριών είχαν μετακινήσει χρήματα μέσα ή έξω από ένα λογαριασμό κρυπτογράφησης τουλάχιστον μία φορά από τον Ιούνιο του 2022.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...