Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας θα προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΗ Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας θα προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Ο ρωσικός τραπεζικός γίγαντας Sberbank μπαίνει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, η τράπεζα θα αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στους πελάτες της αυτόν τον μήνα.

Αυτή η συναρπαστική νέα φάση της ένταξης της τράπεζας στα κρυπτονομίσματα αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα επιτρέψει σύντομα στους πελάτες να εμπορεύονται bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sberbank, Anatoly Popov, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να εμπορεύονται ψηφιακά αγαθά. Σύντομα, η τράπεζα θα αρχίσει να εκδίδει συναλλαγές ψηφιακών χρηματοοικονομικών στοιχείων (DFA). Τα DFA χρησιμοποιούν την τεχνολογία των blockchain για την εκτέλεση συναλλαγών. Οι συναλλαγές DFA περιλαμβάνουν την αγοραπωλησία, την ανταλλαγή ή τη μεταφορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Sberbank με έδρα τη Μόσχα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης. Ήλπιζε αρχικά να κυκλοφορήσει μια πλατφόρμα DeFi συμβατή με Ethereum τον Απρίλιο, αλλά καθυστέρησε και αυτό θα γίνει αυτό τον μήνα. Θα εκδωθούν tokens, θα αναπτυχθούν έξυπνα συμβόλαια και θα ενσωματωθούν οι εμπορικές και λιανικές τραπεζικές υπηρεσίες της τράπεζας. Η Sberbank πιστεύει και χρησιμοποιεί συστήματα blockchain.

Ο Alexander Vedyakhin, αντιπρόεδρος της τράπεζας, περιέγραψε τα θετικά αποτελέσματα της νέας τους κίνησης. Περισσότερα χρήματα θα μπορούσαν να εισαχθούν στην τράπεζα από επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, η τράπεζα έχει εφαρμόσει επίσης νέα χαρακτηριστικά αξιολόγησης. Ο σκοπός αυτής της αλλαγής είναι να διευκολύνει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που αφορούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ο ρωσικός τραπεζικός γίγαντας υποστηρίζει το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες. Στο κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του 2023 ή το αργότερο στις αρχές του δεύτερου τριμήνου 2023, η Sber θα προσφέρει την ευκαιρία.» δήλωσε ο Alexander Vedyakhin.

Η Sberbank προσπάθησε να πείσει τη ρωσική κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως στην κυκλοφορία του stablecoin της το 2021. Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα διστάζει να επιτρέψει τη δημιουργία ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων, αλλά η Sberbank προωθεί την ανάπτυξη της πλατφόρμας της ούτως ή άλλως. Η Sberbank έλαβε άδεια να εκδίδει και να εμπορεύεται ψηφιακά νομίσματα για το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η ρωσική ιδιωτική τράπεζα Alfa Bank, εκτός από την κρατική Sberbank, είναι εξουσιοδοτημένη να εκδίδει κρυπτονομίσματα. Η Lighthouse, μια startup Fintech και η Atomyze, μια πλατφόρμα tokenization που υποστηρίζεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι ακόμη δύο αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη Sberbank και τους πελάτες της καθώς εισέρχεται στις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων. Η Sberbank ενστερνίζεται σαφώς το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων καθώς η τράπεζα συνεχίζει να καινοτομεί και να προσαρμόζεται στο διαρκώς εξελισσόμενο οικονομικό τοπίο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...