Η Silvergate αναστέλλει τα μερίσματα για να διατηρήσει «ισολογισμό υψηλής ρευστότητας»

ΑρχικήΝέαΗ Silvergate αναστέλλει τα μερίσματα για να διατηρήσει «ισολογισμό υψηλής ρευστότητας»

Μοιραστείτε το

Ο Ιανουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας για τη Silvergate, με τη διακοπή του μερίσματος να έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ανακοίνωσε απώλεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, και απέλυσε 200 υπαλλήλους.

Η τράπεζα κρυπτογράφησης Silvergate με έδρα την Καλιφόρνια ανέστειλε τις πληρωμές μερισμάτων για να διατηρήσει «υψηλή ρευστότητα στον ισολογισμό της». Σε ανακοίνωση της στις 27 Ιανουαρίου, η εταιρεία δήλωσε ότι σταματά την πληρωμή, προκειμένου να διατηρήσει το κεφάλαιο της.

Η εταιρεία περιέγραψε ότι πήρε την απόφαση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη θύελλα του Crypto Winter, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί να διατηρεί «την ταμειακή της θέση πέρα ​​από τις καταθέσεις που σχετίζονται με τους πελάτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

«Αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την εστίαση της Εταιρείας στη διατήρηση ενός ισολογισμού υψηλής ρευστότητας με ισχυρή κεφαλαιακή θέση καθώς αντιμετωπίζει την πρόσφατη αστάθεια στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα επανεκτιμήσει την πληρωμή τριμηνιαίων μερισμάτων καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες της αγοράς», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις 11 ημέρες αφότου η εταιρεία δημοσίευσε μια τεράστια καθαρή ζημιά 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην έκθεσή της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 στις 17 Ιανουαρίου. Η Silvergate απέδωσε την κακή της απόδοση στο γενικό άτονο κλίμα της αγοράς που οδήγησε τους επενδυτές να επιλέξουν μια προσέγγιση «εκτός κινδύνου» κατά το προηγούμενο έτος.

Στην έκθεση του τέταρτου τριμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Silvegate, Alan Lane, χρησιμοποίησε επίσης παρόμοια γλώσσα με την τελευταία ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ανοδική στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, αλλά εργάζεται για να διατηρήσει «έναν ισολογισμό υψηλής ρευστότητας με ισχυρή κεφαλαιακή θέση».

Η είδηση ​​της αναστολής των μερισμάτων την Παρασκευή αντιμετωπίστηκε με αξιοσημείωτες απώλειες τόσο στις προτιμώμενες (SI-PA) όσο και στις κοινές (SI) τιμές της μετοχής.

Σύμφωνα με στοιχεία του Yahoo Finance, η τιμή του SI-PA μειώθηκε κατά 22,71% στα 8,85 δολάρια, ενώ η SI υποχώρησε κατά 3,76% και διαμορφώθηκε στα 13,58 δολάρια μέχρι το κλείσιμο της αγοράς. Η σμίκρυνση δίνει επίσης μια ζοφερή εικόνα για το SI-PA και το SI, με τις τιμές των μετοχών να μειώνονται κατά 60% και 87,46% τους τελευταίους 12 μήνες.

Αυτή δεν είναι η μόνη ενέργεια που έκανε η εταιρεία για να καλύψει τα ταμεία της αυτόν τον μήνα, αφού ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι είχε απολύσει 200 ​​υπαλλήλους —που αντιπροσωπεύουν το 40% του προσωπικού της— σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στη ζωή.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...