Η Silvergate κλείνει την πλατφόρμα SEN με άμεση ισχύ

ΑρχικήΝέαΓενικάΗ Silvergate κλείνει την πλατφόρμα SEN με άμεση ισχύ

Μοιραστείτε το

Η Silvergrate δήλωσε με άμεση ισχύ ότι κλείνει την πλατφόρμα SEN και παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζε θέματα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Silvergate Bank, η οποία επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα για την ικανότητα της να παραμείνει ενεργή, διέκοψε την πλατφόρμα SEN που χρησιμοποιούσαν τα ιδρύματα για να μεταφέρουν χρήματα σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.
«Με άμεση ισχύ, η Silvergate Bank έλαβε μια απόφαση βάσει κινδύνου, να διακόψει το Silvergate Exchange Network (SEN)», ανέφερε η εταιρεία στον ιστότοπο της την Παρασκευή. Συνέχισε δηλώνοντας ότι «Όλες οι άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις καταθέσεις παραμένουν σε λειτουργία». Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας έστειλε ένα παρόμοιο μήνυμα σε εταιρείες στον τομέα της κρυπτογράφησης.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος.
Το SEN είναι μια υπηρεσία άμεσου διακανονισμού, που λειτουργούσε 24/7, την οποία οι πελάτες της τράπεζας χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή. Η τράπεζα αρίθμησε μια σειρά από μεγάλες εταιρείες κρυπτογράφησης ως πελάτες της για την υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των Binance US, Kraken, Gemini και ErisX (πριν από την εξαγορά της τελευταίας από την Cboe).

Η Silvergate πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, αφού αποκάλυψε την Τετάρτη ότι θα καθυστερούσε την υποβολή της ετήσιας έκθεσης της λόγω ερωτημάτων από τους ελεγκτές της. Στην ίδια ανακοίνωση, η τράπεζα παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζε έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είπε ότι η ικανότητα της να είναι κερδοφόρα το επόμενο έτος μπορεί να είναι αμφίβολη.

Αρκετοί εξέχοντες πελάτες κρυπτογράφησης έδωσαν εγγύηση στην τράπεζα την επόμενη μέρα και η τιμή της μετοχής της έπεσε σχεδόν 60% πριν σταθεροποιηθεί κάπως την Παρασκευή.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...