Η Tesla κράτησε τα Bitcoin παρά τις αναταραχές στην αγορά κρυπτογράφησης

ΑρχικήΝέαΗ Tesla κράτησε τα Bitcoin παρά τις αναταραχές στην αγορά κρυπτογράφησης

Μοιραστείτε το

Ο κατασκευαστής συνέχισε να διατηρεί τα εκτιμώμενα 9.720 Bitcoin, χάνοντας μόνο 34 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυσή του, λόγω της πτώσης των τιμών προς το τέλος του 2022.

Στην έκθεση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου στις 25 Ιανουαρίου, τα οικονομικά στοιχεία της Tesla δείχνουν ότι ούτε αγόρασε, ούτε πούλησε κανένα από τα Bitcoin της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Αυτό συνέβη παρά την έντονη αναταραχή της αγοράς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μετά την κατάρρευση της FTX.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η εταιρεία κατέχει 184 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις 31 Δεκεμβρίου, χαμηλότερα από τα 218 εκατομμύρια δολάρια που κατείχε από το προηγούμενο τρίμηνο λόγω των χρεώσεων απομείωσης 34 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η τιμή του Bitcoin μειώθηκε μεταξύ του τέλους Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Το Bitcoin ήταν περίπου 19.500 $ στις 30 Σεπτεμβρίου, πριν πέσει σχεδόν 15% στα 16.600 $ έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ο κατασκευαστής διατήρησε επίσης το Bitcoin του μέχρι το τρίτο τρίμηνο πέρυσι, αφού πούλησε το 75% του Bitcoin του κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η πώληση του δεύτερου τριμήνου πρόσθεσε 936 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στα βιβλία της Tesla και η εταιρεία κέρδισε 64 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, εξήγησε εκείνη τη στιγμή ότι η πώληση επρόκειτο να «αποδείξει τη ρευστότητα του Bitcoin ως εναλλακτική λύση για τη διατήρηση μετρητών σε έναν ισολογισμό».

Συνολικά, η Tesla κατέγραψε κέρδη 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έσοδα 24,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, με τα μικτά περιθώρια κέρδους να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων. Η εταιρεία παρουσίασε συνολικά κέρδη 20,8 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2022 από 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ο αριθμός των εσόδων έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά τα κέρδη του ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις τους.

Η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε ελαφρά την ημέρα, κλείνοντας με κέρδη σχεδόν 0,40%. Συνέχισε όμως να διαπραγματεύεται θετικά, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 4,6% τη στιγμή της σύνταξης, σύμφωνα με το Google Finance.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...