Η θυγατρική εταιρεία της FTX, Alameda Research, κάνει μήνυση στη Voyager Digital για 446 εκατομμύρια δολάρια

ΑρχικήΝέαΗ θυγατρική εταιρεία της FTX, Alameda Research, κάνει μήνυση στη Voyager Digital...

Μοιραστείτε το

Οι δικηγόροι της FTX ισχυρίζονται ότι η Voyager Digital ήταν συνένοχη στην κατάρρευση της, διοχετεύοντας «εν γνώσει ή απερίσκεπτα» κεφάλαια των πελατών στην Alameda.

Η αντιμαχόμενη εταιρεία επενδύσεων κρυπτογράφησης Alameda Research μήνυσε τον χρεοκοπημένο δανειστή κρυπτογράφησης Voyager Digital σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις αποπληρωμές δανείων που έκανε η FTX πριν καταρρεύσει τον Νοέμβριο.

Οι δικηγόροι που διαχειρίζονται την υπόθεση πτώχευσης της FTX και Alameda μήνυσαν τη Voyager για 445,8 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις 30 Ιανουαρίου.

Ενώ και οι δύο εταιρείες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης το 2022, η κατάθεση της Voyager ήρθε τον Ιούλιο, τέσσερις μήνες νωρίτερα. Μετά την κατάθεση της Voyager, ο δανειστής κρυπτογράφησης ζήτησε την αποπληρωμή όλων των εκκρεμών δανείων προς την FTX και τη θυγατρική της επενδυτική εταιρεία, Alameda.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της FTX που καταθέτουν για λογαριασμό της Alameda, αυτές οι αποπληρωμές δανείων είναι επιλέξιμες για ανάκληση, καθώς έγιναν τόσο κοντά στην πτώχευση της FTX και της Alameda τον Νοέμβριο.

Η FTX ισχυρίζεται ότι πλήρωσε στη Voyager 248,8 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο και 193,9 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο. Το ανταλλακτήριο επίσης είσπραξε από τόκους 3,2 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις.

Η FTX αναγνώρισε τους ισχυρισμούς ότι η Alameda χρησιμοποίησε καταθέσεις πελατών της FTX για τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις της, αλλά πρόσθεσε ότι η Voyager και άλλες εταιρείες δανεισμού κρυπτονομισμάτων ήταν επίσης συνένοχοι, διοχετεύοντας κεφάλαια πελατών προς την Alameda με «λίγη ή καθόλου δέουσα επιμέλεια».

Ανέφερε:

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Voyager ήταν αυτό ενός τροφοδοτικού ταμείου. Προσέλκυσε ιδιώτες επενδυτές και επένδυσε τα χρήματα τους με ελάχιστη ή καθόλου δέουσα επιμέλεια σε επενδυτικά κεφάλαια κρυπτονομισμάτων όπως το Alameda και το Three Arrows Capital».

Το αντιμαχόμενο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ελπίζει να επαναχρησιμοποιήσει τυχόν ανακτημένα κεφάλαια για να αποπληρώσει ορισμένους από τους πιστωτές του.

Η FTX είχε σχεδιάσει να εξαγοράσει τη Voyager από την πτώχευση πριν από την κατάρρευση της τον Νοέμβριο.

Μια άλλη εξέλιξη είναι ότι η FTX ζήτησε από το δικαστήριο να αποκλείσει δύο από τις τουρκικές θυγατρικές της από τη διαδικασία πτώχευσης.

Σε μια πρόταση που κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου, η εταιρεία ζήτησε την εξαίρεση της FTX Turkey και της SNG Investments, καθώς πιστεύει ότι τα δικαστήρια των ΗΠΑ δεν έχουν δικαιοδοσία στη χώρα και οι πελάτες είχαν ήδη ξεκινήσει ιδιωτικές αξιώσεις κατά της εταιρείας.

«Οι εντολές που εκδόθηκαν από αυτό το Δικαστήριο δεν έχουν νομική ή πρακτική ισχύ στην Τουρκία και οι οφειλέτες δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις εντολές αυτού του Δικαστηρίου», αναφέρεται στην κατάθεση.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...