Η τιμή του Ethereum μειώνεται καθώς οι φάλαινες PEPE αποκομίζουν κέρδη

ΑρχικήΝέαΗ τιμή του Ethereum μειώνεται καθώς οι φάλαινες PEPE αποκομίζουν κέρδη

Μοιραστείτε το

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του Ethereum σημείωσε μια μικρή πτώση 4%, που συμπίπτει με την κίνηση των φαλαινών PEPE που βγάζουν κέρδη, καθώς το memecoin έπεσε 20%.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ethereum (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, σημείωσε μια ελαφρά πτώση στην αξία του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap, το Ethereum, το οποίο ανερχόταν στα $1.879 πριν από επτά ημέρες, αποτιμάται τώρα στα $1.796, σημειώνοντας μείωση 3,97% στην εβδομαδιαία αποτίμηση του.

7-day ETH chart | Source: CoinMarketCap

Ταυτόχρονα, μια διαφορετική ιστορία εκτυλίσσεται στην περίπτωση του PEPE, ενός σχετικά λιγότερο γνωστού token που συνδέεται με το δημοφιλές meme Pepe the Frog.

Το PEPE, αν και δεν είναι mainstream, έχει δημιουργήσει ένα buzz στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο καιρό. Πριν από επτά ημέρες, το token αποτιμήθηκε στα $0,00000169 και σήμερα βρίσκεται στα $0,00000151 με πτώση της τιμής κατά 20,33%.

7-day PEPE chart | Source: CoinMarketCap

Ένας σημαντικός αριθμός φαλαινών PEPE –μεγάλοι κάτοχοι του token – αποφάσισαν αυτές τις μέρες να πάρουν τα κέρδη τους. Αυτή η κίνηση θεωρείται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την πτώση της τιμής του Ethereum.

Ενώ η μείωση της εβδομαδιαίας τιμής του Ethereum θα μπορούσε να αποδοθεί στη μεγαλύτερη μεταβλητότητα που είναι εγγενής στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ο χρόνος αυτής της πτώσης συμπίπτει με τη μετατόπιση της επενδυτικής συμπεριφοράς των φαλαινών PEPE.

Ωστόσο, παρά την εβδομαδιαία πτώση, το Ethereum συνεχίζει να κατέχει σταθερή θέση στην αγορά, αποτελώντας την πλατφόρμα επιλογής για πολυάριθμες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και λειτουργίες έξυπνων συμβολαίων. Οι μακροπρόθεσμες επιδόσεις του συνεχίζουν να αποτελούν κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για τους επενδυτές και τους αναλυτές της αγοράς.

Το PEPE έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές token σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το Ethereum συνεχίζει να διατηρεί τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...