Η τιμή του Ethereum πέφτει κάτω από τα $1900 εν αναμονή της σημερινής αναβάθμισης Shangai

ΑρχικήΝέαΗ τιμή του Ethereum πέφτει κάτω από τα $1900 εν αναμονή της...

Μοιραστείτε το

Σήμερα, 12 Απριλίου η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Shangai. Τι θα γίνει και πως θα επηρεαστεί η αγορά;


Η αγοραία αξία του ETH μειώθηκε από $1.921 σε $1.888 σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από τη 1:30 π.μ. UTC στις 12 Απριλίου, το περιουσιακό στοιχείο εξακολουθεί να αποτιμάται στα $1.895. Η αλλαγή στην τιμή αντιπροσωπεύει απώλεια μόλις 1,0% τις τελευταίες 24 ώρες.

Παρόλο που η αλλαγή στην αξία του ETH φαίνεται μικρή, είναι αξιοσημείωτη, καθώς το Bitcoin αυξήθηκε κατά 2,0% την ίδια χρονική περίοδο. Επιπλέον, η αγορά κρυπτονομισμάτων στο σύνολο της αυξήθηκε κατά 1,0% τις τελευταίες 24 ώρες και ορισμένα άλλα κορυφαία tokens είναι στο πράσινο, ενώ η αξία του ETH παραμένει σταθερή.

Με θετική ματιά η αναβάθμιση Shangai

Η γενικότερη αντίδραση γύρω από την αναβάθμιση Shangai φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό θετική. Η δυνατότητα θα επιτρέψει στους validators να αποσύρουν για πρώτη φορά τα staked ETH τους.

Επί του παρόντος, το ποσό των staked ETH είναι στα 18 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ethereum. Αυτό το ποσό αξίζει περίπου 34 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί σημαντικό μέρος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς 227 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ethereum. Σημειώνουμε ότι εάν μια σημαντική ποσότητα ETH εισέλθει σε κυκλοφορία, η αναβάθμιση θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα γινει unstaked μακροπρόθεσμα, και είναι αδύνατο για ένα μεγάλο ποσό να γίνει αμέσως. Για να αποφευχθούν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά, θα μπορούν περίπου 1.800 validators να προχωρούν σε ανάληψη των κεφαλαίων τους κάθε μέρα.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο με τις ορολογίες σημειώνουμε ότι στα κρυπτονομίσματα, το “staked”, αναφέρεται στο ποσό του κρυπτονομίσματος που έχει δεσμευθεί ως εγγύηση για τη λειτουργία ενός δικτύου blockchain. Το staking απαιτεί τη δέσμευση κάποιου ποσού κρυπτονομίσματος ως εγγύηση για την επιβεβαίωση και την επεξεργασία συναλλαγών στο δίκτυο. Σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του PoW (Proof of Work), όπως το Bitcoin, το PoS (Proof of Stake), που χρησιμοποιείται από κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, απαιτεί το staking του κρυπτονομίσματος και όχι την υπολογιστική ισχύ.

Aπό την άλλη το “unstaked” αναφέρεται στο ποσό του κρυπτονομίσματος που δεν έχει δεσμευθεί ως εγγύηση στο δίκτυο. Αυτό το κρυπτονόμισμα είναι ελεύθερο να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές ή να μεταφερθεί σε άλλη διεύθυνση. Αυτό θα γίνει τώρα με την αναβαθμιση Shangai, δηλαδή θα αποδευσμευτούν τα staked κεφάλαια.

Εν το μεταξύ παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προσπάθεια να μην επηρεαστεί η αγορά ,είναι πιθανό η αβεβαιότητα γύρω από το γεγονός της αναβάθμισης να έχει οδηγήσει ορισμένους επενδυτές να πουλήσουν το ETH τους, οδηγώντας στην ήπια απώλεια τιμής που παρατηρείται σήμερα.

Σημειώνουμε ότι η αναβάθμιση Σαγκάη θα εισαγάγει επίσης άλλες λειτουργίες που δεν σχετίζονται με το ξεκλείδωμα των κεφαλαίων όπως τη μείωση των gas fees που πληρώνουν οι προγραμματιστές του Ethereum.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...