Η Τράπεζα της Αγγλίας συγκεντρώνει μια ομάδα 30 ειδικών για τον σχεδιασμό της ψηφιακής έκδοσης της λίρας

ΑρχικήΝέαΑγορέςΗ Τράπεζα της Αγγλίας συγκεντρώνει μια ομάδα 30 ειδικών για τον σχεδιασμό...

Μοιραστείτε το

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσλαμβάνει 30 επαγγελματίες για την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος της στερλίνας. Τα CBDC γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών σε όλο τον κόσμο, γιατί προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με τα μετρητά και τις παραδοσιακές τραπεζικές καταθέσεις.

Η Τράπεζα της Αγγλίας συγκεντρώνει μια ομάδα 30 ειδικών για να εργαστεί για την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος (CBDC) της στερλίνας, σύμφωνα με τους Sunday Times. Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου η Κεντρική Τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσαν σχέδια για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για την ψηφιακή έκδοση της λίρας στις αρχές του έτους. Το κοινό κλήθηκε επίσης να εκφράσει τις σκέψεις του για το έργο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ήταν προσεκτική σχετικά με την αναφορά στο πιθανό νόμισμα ως «Britcoin», έναν όρο που επινοήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Η τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το εάν η τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της ψηφιακής λίρας.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, η δημιουργία μιας ομάδας που αποτελείται από 30 ειδικούς καταδεικνύει τη σοβαρότητα της Τράπεζας της Αγγλίας για την επιδίωξη της ανάπτυξης της ψηφιακής λίρας. Ο Ian Taylor, σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της CryptoUK, σχολίασε ότι “Η συγκέντρωση μιας ομάδας 30 ειδικών αποτελεί σημαντική ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία η Τράπεζα της Αγγλίας προσεγγίζει το θέμα της ψηφιακής έκδοσης της λίρας.”

Τα CBDC είναι ψηφιακές εκδόσεις παραδοσιακών νομισμάτων fiat που εκδίδονται και υποστηρίζονται από Kεντρικές Tράπεζες. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με τα μετρητά και τις παραδοσιακές τραπεζικές καταθέσεις, όπως ταχύτερες συναλλαγές, χαμηλότερο κόστος και αυξημένη ασφάλεια. Τα CBDC μπορούν επίσης να διευκολύνουν την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής, καθώς οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να ελέγχουν άμεσα την προσφορά και τη διανομή ψηφιακού νομίσματος.

Το CBDC είναι απαραίτητο

Παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Αγγλίας βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης και δεν έχουν αποφασίσει αν θα εισαγάγουν την ψηφιακή λίρα, αναγνωρίζουν τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας και την ανάγκη για την ανάπτυξη της ψηφιακής έκδοσης της λίρας. Έχουν παρατηρήσει τις πρόσφατες τάσεις και δήλωσαν ότι η εισαγωγή της ψηφιακής λίρας μπορεί να αποτελέσει αναγκαίο βήμα. Συνεπώς, η εισαγωγή μιας ψηφιακής έκδοσης της λίρας μπορεί να αποτελέσει τη βάση εμπιστοσύνης για το νομισματικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πολλές χώρες εξετάζουν την ιδέα της δημιουργίας των δικών τους CBDCs

Αρκετές χώρες διερευνούν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τα δικά τους CBDC. Η Κίνα πρωτοστατεί με το ψηφιακό γουάν, το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε πολλές πόλεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίσης ερευνά και πειραματίζεται ενεργά με τα CBDC. Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν είναι η μόνη που διερευνά τα πιθανά οφέλη ενός ψηφιακού νομίσματος και η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας επαγγελματιών υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα τέτοιων εξελίξεων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...